Koldhævede fuldkornsflutes

Bagning

Fuldkornsflutes bages i jordovn.

Indsendt af

Beskrivelse

Smuld gæren og rør den ud i koldt vand. Tilsæt salt, fuldkornsmel og hvedemel, og rør dejen sammen – den skal være ret lind og skal IKKE æltes.

Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i ca. 12 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form den til 3 lange flutes, med mel på hænderne.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og giv hvert flute 3 snit på skrå. Lad dem efterhæve ca. 30 minutter. Tænd jordovnen på 225°. Bag flutene midt i ovnen ca. 25 minutter – det skal være sprøde og let gyldne. Pensl 2 gange med koldt vand under bagningen.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

50 min.

Inde/ude

Udendørs

Materialer

15 gram gær
1 halv dl vand
1 og en halv teske salt
100 gram fuldkornshvedemel
550 gram hvedemel