Kartoffelsalat med oliven og feta
Salater
Indsendt af
Beskrivelse
Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange side. De lægges i et ildfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano, og bages ved 250° i jordovnen til de er brune og bagte, ca. 40 minutter. Vend dem forsigtigt undervejs.
Peberfrugterne befries for kerner og skæres i tykke strimler. Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber. De bages samtidig med kartofler i et andet ildfast fad i jordovnen ca. 30 minutter. De skal være let brændte og bagte. V end dem forsigtigt undervejs.
Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over (de kan også serveres ved siden af) og oliven lægges på.
Deltagere
4 - 4 personer
Varighed
90 min.
Inde/ude
Udendørs
Materialer
1 kilo
kartofler
0.5 deciliter
olivenolie
2 spsk
citronsaft
2 tsk
oregano
3 styk
rød peberfrugt
2 spsk
olivenolie
2 fed
hvidløg
1 smule
salt og peber
50 gram
sorte oliven
75 gram
feta