Udvalgsarbejde: En legeplads, der åbner døre

For formanden for udsmykning- og installationsudvalget på FDF Landslejr 2016 har udvalgsposten været med til at åbne døre: Ane Schjødt Koch er netop blevet ansat som rumdesigner og netværksskaber på Dokk1 i Aarhus. 

27. Feb 2017
Mai Christensen

Ane Schjødt Koch ses her ved legestationen "Junglen" på FDF Landslejr 2016.

FOTO: Christian Nesgaard.

- Inden jeg sagde ja til at blive udvalgsformand, havde jeg en idé om, at jeg ville være god til at være projektleder på et større projekt, men jeg havde ikke nogen praktisk erfaring. Så jeg syntes, at det var en fed måde at få lov til at prøve mine kompetencer af på.

Sådan lyder det fra Ane Schjødt Koch, der var formand for udsmykning- og installationsudvalget på FDF Landslejr 2016. Et udvalg, der blandt andet stod bag lejrens otte legestationer og den efterfølgende bog ”8 innovative legestationer”. Ifølge Ane Schjødt Koch har den praktisk erfaring fra udvalgsarbejdet været en medvirkende årsag til, at hun per 1. februar er blevet ansat som rumdesigner og netværksskaber på hovedbiblioteket Dokk1 i Aarhus. En stilling, der ifølge hende selv rummer mange af de samme elemeter, som det udvalgsarbejde hun udførte i forbindelse med landslejren.

- Der er en stor sammenhæng mellem de to ting. Jeg skal stå for samarbejde med partnere og stå for forskellige udstillinger. Det kan både være små ting og større indretninger. Og der er en legende tilgang til det. Så det har helt sikkert talt for mig, at jeg havde udvalgsarbejdet på CV’et, siger Ane Schjødt Koch, der også på landslejren i 2011 var aktiv i et udvalg – den gang som producerassistent i pressecenteret. 

Noget helt specielt

Simon Stagis, der er uddannelsesansvarlig i FDF, understreger, at Ane Schjødt Kochs ansættelse ikke er et enkeltstående tilfælde. Han forklarer nemlig, at de erfaringer og kompetencer, man tilegner sig der, åbner døre.

- Når man arbejder sammen med andre i et FDF-udvalg om et særligt projekt eller retning, så får man lov til at rode med både økonomi, projektudvikling, værdidiskussioner og meget andet. Det er super fedt at fordybe sig i noget specifikt - og sætte sit præg på det. Det giver erfaring og redskaber, som kan bruges både i FDF - men i høj grad også på jobbet, i skolen eller til næste jobansøgning, siger han.

Og spørger man Ane Schjødt Koch er hun ikke i tvivl om, at udvalgsarbejdet i FDF rummer en lang række muligheder, som man ikke finder i det almindelige arbejdsliv.

- Arbejdet i udvalget er en fri legeplads. Man gør ting, man normalt ikke ville turde i sit almindelige arbejdsliv, hvor der er flere rammer, der gør, at man måske ikke tør kaste sig ud i det. Når det er frivilligt, kan man prøve det af og se, om det ikke falder godt ud i sidste ende, siger hun.

En udmelding, som Simon Stagis er enig i.

- At kaste sig over udvalgsarbejde i FDF er en unik mulighed for at prøve kræfter med alverdens store og små forskellige opgaver. Også opgaver, som man måske ikke har berøringsflade med eller ansvar for når man sidder på studiebænken eller er på arbejde mandag til fredag, afslutter han.