300 børn til Myanmardag i Aulum

300 elever fra Aulum-Hodsager Skole var med, da FDF i samarbejde med KFUM og KFUK afholdte en temadag, der satte fokus på udviklingsprojektet ”Minglabar Myanmar”. 

12. Apr 2016
Simon Stagis og Mai Christensen

Der blev både leget og sunget i løbet af temadagen. Det var måske også lidt svært at lade være med at grine.

FOTO: Simon Stagis. 

Spisepindestafet, myrmesisk kluddermutter og en myre i menneskestørrelse, der kigger forbi. Man skulle ikke lige tro det, men det er fredag formiddag på Aulum-Hodsager Skole. Fredag den 8. april stod nemlig i Myanmars tegn, da FDF og Silkeborg Højskole i samarbejde med KFUM og KFUK afholdte en temadag om udviklingsprojeket "Myanmar Myanmar" for mere end 300 af skolens elever.  

- Dagen var en kæmpe succes. Rigtig mange lokale fra FDF og KFUM og KFUK tog fri for at lave en anderledes og festlig skoledag med læring og leg. Der var et stort løb rundt i byen, hvor ruten naturligvis gik forbi KFUM & KFUK's foreningsbygning og FDF's kredshus. Børnene tog rigtig godt imod arrangementet. Der var smil og høj aktivitet rundt om i hele byen, fortæller Karin Dalsgaard, der udover at være en del af arbejdsgruppen bag temadagen også sidder i skolebestyrelsen på Aulum-Hodsager Skole.  

50 frivillige fra det lokale foreningsliv havde været med til at stable temadagen på benene. En dag, der både bød på løb, leg, sang og musik – alt sammen med fokus på Myanmar. Formålet med dagen var at give eleverne viden om Myanmar på en sjov og anderledes måde, blandt andet gennem leg.  

Verden kommer tættere på

En af de elever, der havde byttet skolebøger og klasseundervisning ud med leg og oplevelser fra Myanmar, var Mathias Stærk fra 4.B på Aulum-Hodsager Skole. Han er ikke i tvivl om, at han gik hjem fra dagen med en masse gode oplevelser og ikke mindst viden om et land, han ellers ikke kendte særligt meget til.

-Jeg har lært, at folk i Myanmar ikke har mødt ret mange mennesker fra andre lande i helt vildt mange år, fordi grænserne har været lukkede og militæret var over alt. Vi har også lavet banansnacks over bål ved FDF-huset, som smagte sygt godt, fortæller han. 

Mathias Stærk er da heller ikke i tvivl om, at udskiftningen af den traditionelle undervisning til fordel for leg og løb rundt i byen, var en god idé. Så lærer man nemlig på en sjov og anderledes måde, mener han.

-Det har været en så sjov en dag, at jeg nærmest har glemt, at det er fredag, siger Mathias Stærk. 

Mathias Stærk var glad for den alternative skoledag. Og så var han vild med banansnacks fra Myanmar!

FOTO: Simon Stagis.

Hvad er Minglabar Myanmar?

Minglabar Myanmar er det internationale projekt i FDF og KFUM og KFUK, der varer fra 2014 til 2018. Projektet samarbejder med Danmission, Silkeborg Højskole og tre organisationer i Myanmar: YMCA, YWCA og Shalom. Målet er at styrke unge frivilliges engagement i deres civilsamfund.