Nu skal landslejren ud og leve i kredsene

Weekendens landslejrkursus på Sletten er slut, og nu skal de mange deltagere hjem og få FDF Landslejr 2022 til at vokse og leve lokalt i kredsene frem mod næste sommer.  

20. Sep 2021
Ida Sofie Kristensen
i-star105

Foto: Thomas Heie Nielsen

Teltene er pakket, og Slettens udendørsarealer ligger mandag igen stille hen efter en weekend i landslejrens tegn. Siden fredag har hundredvis af ledere fra hele landet drømt om, talt om og planlagt, hvordan de til næste sommer skal give 12.000 børn og unge en landslejroplevelse for livet.

Mod og medskabere i mange afskygninger

Formålet med landslejrkurset var gennem leg, samtale og praktisk planlægning at ruste lederne til at være både medfortællere og medskabere af FDF Landslejr 2022 i deres egne kredse. Med landslejrtemaet ’mod’ som ramme bød weekendens program på en lang række indslag, der på forskellig vis gav stof til tale og eftertanke om de mange former og udtryk, mod kan have.

Ved andagten fredag aften fortalte Præst Peter Tast fx om det mod, der kræves i hverdagen, når vi som mennesker møder nye oplevelser og udfordringer – små som store. Oplægsholder og TV-vært Mikkel Beha Erichsen fortalte lørdag aften om det mod, han og hans familie gør brug af, når de sejler afsted på opdagelsesrejser i hele verden. 

- Der er jo lige så mange forskellige typer mod, som der er mennesker. Vi håber, at landslejrkurset har været med til at åbne op for tankerne og samtalerne om, hvad mod kan være, og at lederne har fået nogle værktøjer, de kan bruge, når de nu selv skal hjem og være medskabere af landslejren i deres kredse, fortæller landslejrchef Simon Stagis.

Programmet bød også på en række møder og muligheder for at tale sammen på kryds og tværs af kredse og landsdele. Søndag formiddag var der afsat tid til at arbejde mere landslejrtematisk med ’mod’, da lederne i uddannelsesgrupper udforskede de forskellige slags mod, der bl.a. kan bringes i spil, når man er afsted på en landslejr: Mod på scenekanten, mod på kredspladsen, mod til at være holdleder, mod til gud, til udsyn eller til at stå ved sig selv.

- Jeg har været på ”mod til at være holdleder”-gruppen, og det er første gang, jeg skal være holdleder, så jeg har fået meget information, ideer og sparring til, hvordan man er holdleder, både med kredsen og hvordan man kan arbejde sammen med sin ekspedition om at få lavet nogle gode landslejrminder, fortæller Lotte Juul Damgaard fra FDF Karlslunde om sin deltagelse i den ene af landslejrkursets seks uddannelsesgrupper.

Inspiration til at engagere lederne

I de kommende mange måneder skal FDF Landslejr 2022 ud at leve i kredsene over hele landet. I den periode skal de mange ledere, der i weekenden deltog i landslejrkurset, arbejde videre med de erfaringer og den inspiration, landslejrkurset har givet dem, sammen med deres kredses øvrige ledere, børn og unge. 

- Som holdleder er det min rolle at skabe stemning i lederflokken omkring Landslejren, og det har jeg fået en hel masse god inspiration til, bl.a. hvordan man kan engagere ledere i stedet for bare at fortælle dem, at der er landslejr, siger Lotte Juul Damgaard fra FDF Karlslunde.