Årets sommerlejr for puslinge og tumlinge gik til Hovborg helt oppe på den nordlige spids af Langeland, og vi var afsted i selskab med FDF Svanninge-Faaborg, FDF Svendborg og FDF Tommerup Stationsby.

Hver dag var vi mindst en gang ved stranden for at bade, og hver aften lavede vi lejrbål med skøre konkurrencer, sjove sketch og festlige sange. Hver dag efter morgenmaden og ved lejrbålet afviklede vi en lille andagt med gode historier, der giver stof til eftertanke. Derudover er der hver dag masser af tid til at lege og snakke og bare være sammen, og vi konstaterer gang på gang, at tablets, computere og fjernsyn slet ikke er nødvendige for at have det sjovt - en fed pind og godt selskab er mindst lige så godt!

Måltiderne blev forberedt af vores tanter, som vi kalder det i FDF-sammenhæng - uanset køn og alder. Cheftanten hedder for eksempel Henrik, og han havde et par seniorvæbnerne med sig til at hjælpe med opvasken. Vi synger altid før og efter hvert måltid, og der er generelt nogle faste strukturer, som for de fleste kræver lidt omstilling, men som ugen går, bliver det helt naturligt at vente med at tage rugbrød eller vand, inden vi har sunget. Hver dag efter frokost åbner også tutten, og det er selvfølgelig lidt at et tilløbsstykke for både store og små på lejren.

På lejrens første dag lavede vi sejt piratudstyr, som vi kunne have med os, når vi lavede alle vores pirataktiviteter. På dag nummer to var vi ude at sejle på tømmerflåde, og dagen efter gik vi i land og tog på en 6 km ekspedition i det nordlangelandske terræn. På fjerde dag holdt vi friluftsgudstjeneste med den lokale sognepræst, og efterfølgende tog vores tanter på tur, så vi var efterladt alene tilbage på den øde ø. Vi skulle derfor selv sørge for at lave mad, og det foregik på forskellige stationer, hvor vi brugte bål og trangia til at lave tømmerflådetoast med saltstænger, pølsesnobrød, beskøjter, chokoladefondue og meget andet. Vi lavede også flaskeposter, som vi kastede ud i Storebælt, og nu venter vi spændte på, om der kommer svar. På lejrens sidste dag tog vi på den store skattejagt, og her endte vi med at finde den værdifulde skat med mærker og andre fede ting, vi kan sætte på uniformen.

Vi har her med vilje kun lavet her en meget overordnet gennemgang af oplevelserne på turen, for vi mener, at billeder er meget bedre til at fortælle historien om lejren. Dem kan du finde i vores billedgalleri - god fornøjelse!