Opskrifter

Link til drive: https://drive.google.com/drive/folders/1qwRyXe2ORmcaqeSj5AdMCNx8Nshj1DM9?usp=sharing

Guide til at bruge opskrifterne fra drive

Alle opskrifter gives pr. 4 person (Seniorer), og kan omregnes efter antal.

Lav kopi af dokument og tilret antal deltagere.

Inspiration og flere opskrifter

Planlægning af mad

  • Sammenkogte retter er mindre fordelagtigt hos pilte og yngre, da de generelt set er mere kræsne. Derfor virker det bedre med opskrifter med separerede ingredienser og gnavegrønt.
  • På primilejre, husk mangel på kølefaciliteter.
  • Timing af retter i forhold til intensitet af andet program. Det er bedre at have nemme retter på travle dage.
  • Husk at gennemgå madplanen for allergier og andet specialkost. Dette ses i Flextilmeld.
  • Tumlinge og yngre kan ikke klare en hel dag uden mellemmåltider (Boller, frugt) til klokken 10 og 15.
  • Husk at planlægge ledernatmad!

Indkøb

  • Kredsen har en aftale med Rema 1000 i Aalborg Øst
    • De sender en regning til kasserer Thomas, så I skal ikke lægge ud
    • Ring til Jacob Dalgaard (Butikschef) på tlf: 98 15 55 75, og fortæl at vi kommer fra FDF Aalborg 8 – Nr. Tranders. Derefter sendes en indkøbsliste i excel til 893@Rema1000.dk
    • Mailen skal helst komme en uge før.
  • Hvis man handler selv, spørg endelig om butikken har kasser til overs der kan pakkes i. Ellers ligger der rigtig mange indkøbsposer- og net i skabet i lederrummet
  • Gennemgå altid listen for praktiske ting (Platposer, toiletpapir, film, stanniol mm)
    • Kig gerne på standardpakkelisten fra kredshuset
  • Husk altid at tjekke kredshuset, der er tit mange madvarer, som I kan bruge
  • Bilka togo eller Nemlig.com er også en tidsbesparende mulighed. Kredsens master card kan evt. lånes til indkøb. Husk at aftale med kasserer eller kredsledelse i god tid.

På lejren

  • Vand tager altid længere tid at koge, end du tror.
  • De fleste retter har ikke noget imod at stå og trække.
  • Havregrød skal gerne varmes langsomt op.
  • Det kan være fordelagtigt, at forberede grønt og lign. dagen før.
  • Gør det gerne til en aktivitet at inddrage børn/unge i madlavning, borddækning og opvask, det er der masser af læring og hygge i det.
  • Hvis børn hjælper til i køkkenet, skal der generelt regnes mere tid til at lave mad.
  • Når der serveres morgenmad for Pilte og yngre kan det give mening at serverer skemad først og derefter brød, da dette sørger for at flere børn får spist ordentligt.
  • Husk at aftale, om der er regler for hvor mange stykker pålægschokolade, æg, mm. der må tages af hver.
  • Buffet kan være sparende for lederkræfter, men det genererer også markant mere madspild og tager længere tid.
  • Det giver mere ro omkring spisningen, hvis maden serveres på fade til hvert bord. Særligt for de yngre bør der sidde ledere fordel ved alle borde til at hjælpe med maden og sikre god stemning. Faste bordhold kan sikre tryghed og rutine.

Tanter/onkler

  • Inden lejren: Indhent børneattest og giv dem en briefing om deres opgave på lejren. Henvis gerne til https://fdf.dk/aalborg8/paa-lejr/tanter
  • Tag godt imod dem på lejren, husk at informere dem om dagens program og hvad I forventer af dem
  • Hav opskrifter, indkøbslister og tidsplan klar - det kan være svært at udføre en plan, som andre har lavet
  • De kender ikke vores traditioner og rutiner, husk at informere dem grundigt og svare på spørgsmål
  • Inviter dem til ledermøde og de sociale stunder med lederne
  • Husk at sige tak, måske med en lille gave