Ja, det sker, at børn får hjemve på vore ture. Det kan hænde for selv den bedste, og det er der hverken noget overraskende eller noget farligt i.

Det er dog vigtigt, at hjemve håndteres rigtigt, hvis barnet skal have en positiv oplevelse i sidste ende. Det betyder, at du som forælder skal være opmærksom på følgende:

  • For det første skyldes langt, langt de fleste tilfælde af hjemve alene træthed. Den bedste kur mod hjemve er derfor en god nats søvn. Det er meget sjældent, at hjemve er mere alvorligt en som så – og når det er tilfældet, så er vi opmærksomme på det.
  • For det andet at børn får en langt større oplevelse af en lejrtur, hvis de kommer igennem hjemveen frem for opgivelsen ved at måtte ringe efter mor eller far. Som udgangspunkt er det derfor vores politik, at vi håndterer hjemveen uden at ringe hjem. Også selvom det kan synes hårdt. Erfaringen er, at et opkald hjem til kun gør hjemveen værre og sværere at håndtere både for os og for barnet.
  • For det tredje at du som forælder skal medvirke til at afrejsen bliver en positiv oplevelse. Hvis børnene oplever, at mor eller far virker kede af det eller nervøse på børnenes vegne, så smitter det af på barnet. Ved at skabe en positiv oplevelse ved afrejsen kan man som forælder medvirke til at styrke barnets håndtering af hjemveen.

Derudover er det vigtigt, at der ikke laves aftaler med barnet hjemme fra om, at det bliver hentet, hvis det oplever hjemve. Derfor er det vigtigt, at I som forældre ikke problematisere det at sove hjemmefra overfor barnet, men derimod fokuserer på oplevelsen, hvis barnet er lidt spændt på det at skulle være væk hjemmefra. Hvis I og jeres barn har nogle bekymringer, så tager vi rigtig gerne en snak med jer før lejren for at afhjælpe bekymringerne og måske give svar på nogle af de spørgsmål der presser sig på.

Hvis et barn har behov for at komme hjem fra en lejr, er det rigtig vigtigt, at kontakten foregår gennem en af de deltagende ledere, da det skaber de bedste rammer for alle parter.