FDF står for Frivilligt Drenge- og pigeforbund – med særligt fokus på ”frivilligt”. Det betyder nemlig, at alle vore aktiviteter planlægges og gennemføres af mennesker, der bruger deres sparsommelige fritid på at give dine børn oplevelser ud over det sædvanlige. Arbejdet i FDF er således ulønnet og fuldkommen afhængigt af, at der er nogen, der gider. Det betyder to ting:

For det første betyder det, at lederne ikke altid kan bruge lige så meget tid på FDF og dit barn, som de måske selv kunne ønske, og at de ikke altid kan stå til rådighed – lederne har nemlig egne studier, jobs, familier, venner og meget andet, der skal passes. Fuldstændig ligesom alle andre mennesker.

For det andet betyder det, at lederne ikke har andet i bagagen end deres personlige erfaringer (både fra FDF og fra deres liv uden for FDF) og den lederuddannelse, som mange har fået via FDF. Mange ledergrupper er således alsidige flokke af mennesker – og det gælder også i FDF Aarhus 1. Du vil derfor sandsynligvis opleve, at vi gør tingene på en anden måde, end den måde du oplever i dit barns skole eller fritidsinstitution. Lederne er der ikke for at udleve en bestemt pædagogisk teori, men for at give dit barn udfordringer og nærvær med ”normale” mennesker. Og det opfatter vi som en styrke.