Hele Danmarks Familieklub

FDF er en del af civilsamfundsprojektet HELE DANMARKS FAMILIEKLUB. Det betyder, at du og din kreds har mulighed for at give fællesskab og frirum, som vi kender det fra FDF, videre til endnu flere børnefamilier i dit lokalområde.

HELE DANMARKS FAMILIEKLUB er et partnerskabsprojekt mellem KFUM’s Sociale Arbejde, KFUM-spejderne og FDF. I samarbejde åbner vi lokale familieklubber i hele landet. Det gør vi, fordi ingen familier skal stå alene, hvis de hellere vil være sammen med andre, og fordi vi tror på, at vi er #bedresammen.

Sådan ser en familieklub ud:

I Hele Danmarks Familieklub arbejder vi med at bygge bro til et blivende fællesskab. Det vil være naturligt, at dette er ind i FDF for de børn, der er med i familieklubben.

Familieklubben er ikke i sig selv et støtte- og rådgivningstilbud, men som frivillig kan man henvise til en lang række lokale og nationale tilbud. Den tilknyttede projektmedarbejder fra FDF kan hjælpe med dette.

Projektmedarbejderen indgår ikke i selve familieklubbens møder, men er en tæt sparringspartner under hele forløbet – også under opstarten hvor der skal rekrutteres familier og frivillige.

Det er gratis for både familier og frivillige at deltage. Projektet er støttet af A. P. Møller fonden, som bidrager med 500 kr. til måltid og 200 kr. til aktivitet pr. gang.

Skal vi skabe fantastiske fællesskaber for familier i dit lokalområde?

Alle kan starte en familieklub! Selvom det måske ikke lige er dig, der har tiden til at gøre det, kender du helt sikkert nogen. Det kan være tidligere ledere, forældre, lejrtanter/-onkler, et bestyrelsesmedlem, måske din nabo eller en helt anden.

Alle kredse har et netværk og et kendskab til lokalområdet, som er uundværligt for Hele Danmarks Familieklub. Læs mere under ”Sådan kan kredsen være med” og ”FAQ” i menuen til venstre.

Kontakt Hele Danmarks Familieklub, hvis du vil høre mere, eller har gode idéer til, hvor vi skal åbne den næste familieklub!

Hele Danmarks Familieklubs frivilligguide