Deltagerinformation

Praktisk info til dig der skal deltage i FDF Landsmøde 2020.

Siden kan blive opdateret med aktuel info, præciseringer eller FAQ

Landsmøde-support: Ring tlf. 33 13 68 88. 

Sådan får du adgang til stemmeafgivning og tale på landsmødet 

 • Tilmeldingen er nu lukket, og hvis du er tilmeldt med stemme- og/eller taleret, vil du torsdag den 12. november modtage en mail med link at tilgå landsmødet. Det er også dette link, du skal bruge, når du skal tale og afgive din stemme til landsmødet. Mailen bliver sendt til dig fra AV-centret, der står for den tekniske afvikling af landsmødet online.
 • Hvis du har stemmeret, kan du (via det link du modtager fra AV-centret) også afgive din stemme, når der skal stemmes om et forslag eller når der f.eks. skal vælges personer til hovedbestyrelsen. Dirigenterne vil tydeligt annoncere, når en afstemning starter. Herefter er det vigtigt at komme til tasterne og afgive din stemme, inden dirigenterne annoncerer, at afstemningen er afsluttet, hvorefter resultatet bliver annonceret af dirigenterne.


Sådan behandles dagsordenspunkterne på selve mødet

 • I FDF har vi en stærk tradition for, at forslagsstillerne går på talerstolen for at motivere deres forslag. Derefter kan man indskrive sig på talerlisten, hvis man ønsker ordet og har taleret. Hvis man ønsker at indgive et ændringsforslag, kan dette også ske under punktets behandling. Sluttelig sendes punktet til afstemning.  
  Det vil være den samme fremgangsmåde, dirigenterne vil følge på dette online landsmøde.

Sådan stemmer du

Her er vejledningen til hvordan du stemmer. 

Før du skal stemme første gang, skal du valideres. Det sker på det unikke link, du fik tilsendt fra ‘AV Center Streaming’ torsdag d. 12. november. 

Selve afstemningen sker i et lille vindue, hvor du ser tjenesten Slido indlejret, lige under streamet af landsmødet.

Du bliver bedt om at taste din e-mail adresse - her SKAL du bruge den e-mail adresse du er tilmeldt landsmødet med, og det er den emailadresse, du også har modtaget denne mail på. Du skal sætte kryds i boksen ved “I agree…”

Nu får du en e-mail med en talkode i - den kode skal du taste ind. Så er du valideret, og kan deltage i afstemninger resten af Landsmødet.

Har du brug for at skifte device undervejs i mødet, så kan du godt det - du skal så logge ind med samme e-mailadresse, og vil få tilsendt en ny talkode, du så skal bruge.

Vi indleder landsmødet med en testafstemning, så vi kan få testet at systemet virker.

Hvis du ikke kan logge ind med din mailadresse, så skal du starte med at tjekke en ekstra gang, at du bruger den rigtige mailadresse - det skal være den mailadresse, du er tilmeldt landsmødet med - det er også den mailadresse du har modtaget mails om landsmødet på.

Hvis du, når du skal taste en kode, møder “# enter code here”, så må prøve at genindlæse siden - så bør du komme direkte til skærmen hvor du skal taste din e-mail adresse.

Hvis det fortsat driller, så skal du være velkommen til ringe på landsmøde supporten på 33 13 68 88, og få hjælp.

Krav til internetforbindelsen og IT-udstyr, når du skal deltage i online landsmøde

 • For at deltage i landsmødet har du brug for en hurtig internetforbindelse samt en computer eller Ipad med kamera og mikrofon (det er en god ide at bruge et headset, hvis du skal på talerstolen).
 • Hvis du følger landsmødet sammen med andre, er det en god idé med en storskærm og en højtaler. Dog er det vigtigt at slukke lyden på storskærmen, hvis du skal på talerstolen.
 • Deltagerne har selv ansvar for at personlig udstyr fungerer og vi opfordrer derfor også alle deltagere til at have ekstra devices (computer/Ipad/smartphone) og internetforbindelse (f.eks. data via mobiltelefon) til rådighed i tilfælde af, at dit primære udstyr går ned.
 • Det er ikke et krav, at du installerer specialsoftware på din computer for at kunne tale og stemme til landsmødet. En opdateret internetbrowser samt adgang til dit webcam, mikrofon og højtaler skulle være nok. Mødesetuppet skulle være optimeret til de mest gængse internetbrowsere.

Update 9. november 2020

 • Vi kan desværre ikke garantere, at du kan interagere optimalt med landsmødet (det vil sige stemme og gå på talerstolen) fra en smartphone. Det kan sandsynligvis godt fungere, men vi anbefaler pt. at du har en computer med webcam, højtaler og mikrofon eller headset, hvis du skal stemme og/eller gå på talerstolen.


Sådan går du på talerstolen

 • Når og hvis du ønsker at gå på talerstolen, skal du skrive dig på talerlisten inde i mødet. I god tid inden det bliver din tur, vil du blive lukket ind i et Zoom-møde, hvorfra du kan tale til landsmødet. Dit kamera og din mikrofon skal være tændt, men teknikerne vil holde din mikrofon slukket, indtil det er din tur. Når du kan høre, at dirigenterne siger dit navn, vil din mikrofon blive tændt, og du kan fremføre dine argumenter og synspunkter for hele landsmødet.  

  Hvis du sidder i rum med andre, der følger landsmødet på en anden skærm, er det meget vigtigt, at de slukker deres højtalere eller at du går ind i et andet rum, inden du skal på talerstolen. Af tekniske årsager vil der være op til 30 sekunders forsinkelse på livestreamingen af landsmødet; det vil du kun opleve, når du skal på talerstolen – også af denne grund er det vigtigt, at du går på talerstolen fra et rum, hvor der er stille. Det er også en god idé, hvis du bruger et headset med mikrofon, når du skal tale.  

  Inden du går på talerstolen, bør du forberede, hvad du vil sige, og når du går på, er det vigtigt at komme med et kort og præcist indlæg, og at du taler langsomt og tydeligt, så alle fanger dit budskab ude bag skærmene. Som tommelfingerregel bør du holde dit indlæg på maks. 1-2 minutter, hvilket kan være lang tid, når kameraerne ruller. Dirigenterne kan stoppe dig, hvis du taler for længe, og der kan også blive sat generelle begrænsninger på taletiden.

 

Sådan stiller du ændringsforslag undervejs i landsmødet

 • I dagene op til og under mødet er det muligt at indsende ændringsforslag via formularen på denne side. Ligesom sidste gang vil ændringsforslag også så vidt muligt blive publiceret online, så de kan læses ude i stuerne og kredshusene, når de ikke er på skærmen.


Kan du nøjes med at være med én dag? 

 • Landsmødet varer to dage, og der afvikles en fuld dagsorden. Derfor vil man gå glip af væsentlige beslutninger, hvis man vælger kun at deltage én af dagene.


Er der indlagt pauser til at spise, strække ben osv. i løbet af programmet? 

 • Ja. Der vil undervejs i programmet begge dage være afsat tid til spisning, underholdning og debat ved bordene lokalt. Denne del kommer til at ligne det landsmødeformat, som vi kender.

 

Kan du dele en stemme- og taleret med andre? 

 • Nej, hver tale- og stemmeberettigede deltager modtager en mail med et personlig link til landsmødet.

 

Supporttelefonen er åben hele weekenden

Skulle du opleve tekniske udfordringer, eller har du spørgsmål undervejs, er forbundskontorets supporttelefon åben under hele mødet. 

Du kan kontakte os via tlf. 33 13 68 88 lørdag fra kl. 08:30-17:15 og igen søndag fra kl. 08:30-13:00 Du er også velkommen til at sende os en mail på FDF@FDF.dk. Vi vil forsøge at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Skulle det utænkelige ske at hele forbindelse til landsmødet går ned, vil vi - via livebloggen på landsmødesiden på FDF.dk - komme med en status på, hvad der sker, og hvornår problemet forventes udbedret.
 

Webinar om Landsmøde 2020

Tirsdag d. 11. november blev der afholdt et webinar om landsmødet. Her kan du høre om det tekniske setup, om landsmødets organisering, herunder forslag og ændringsforslag samt meget andet.