Søren Carøe Nielsen

Kandidat til FDFs hovedbestyrelse 2020

Alder: 51 år

Beskæftigelse: Electric Engineer hos Innoscan

Kreds: FDF Randers 2

Kredsfunktion: Pilteleder og del af kredsledelse

 

FDF-CV

Medlem af FDF Randers 2 siden 1976. Er pt. pilte- og kredsleder.

Netværksleder i Gudenå Netværk

Medlem af landsdelsledelsen i FDF Landsdel 2

Instruktør på aktivlejr, væbnerstævne, samt lederuddannelse i FDF Landsdel 2 & 3

Medarrangør af flere udlandsture.

Medudvikler og medlem af det fælleskorpslige udvalg bag Ranger Challenge

Sidder i det lokale samråd på 29 år

Sidder i folkeoplysningsudvalget på 10 år

 

Mærkesager

  • Friluftsliv – Vi skal lære vores medlemmer at færdes sikkert og trygt i det fri gennem ny version af væbneridræt for alle klasser.
  • Flere medlemmer i FDF – Vi skal have fokus på at blive flere medlemmer, både nye, men også at fastholde dem vi har.
  • Kredsen som omdrejningspunkt – Der skal være plads til store oplevelser med kredsen som udgangspunkt.

 

Det vil jeg arbejde for

Når vi mødes i FDF, må vi ikke være bange for at lære børn og unge færdigheder. Vi har nu gennem mange år slået os op på leg, og leg er fint, men jeg mener ikke, at leg kan stå alene. Vi skal lade os inspirere af den gamle væbneridræt og videreudvikle den.

Det er intet problem at begynde i det små, selv puslinge kan lære at binde råbåndsknob, pilte er videbegærlige og tumler gerne med koder, væbneren ser man arbejde med rafter, mens senioren eksperimenterer med mad over bål.

Vi skal have videreudviklet elementerne, så de både rummer de traditionelle dele, men også rummer nye teknologier. Vi har i mange år haft friluftstraditioner i FDF, og det tror jeg, vi skal tage meget mere op. Væbneridrætten/friluftsliv rummer muligheder for at lære børn og unge de færdigheder, der gør, at de kan færdes sikkert og trygt i naturen. Det skal falde dem naturligt at passe på den fantastiske natur, vi har i Danmark, og skabe en forståelse for klimaet som en del af verdensmålene.

Jeg er af den opfattelse, at de kredse, der tilbyder ture med friluftsliv, har et godt grundlag for at holde fast i medlemmerne. Et mål vil være at skabe mulighed for, at alle kredse kan komme ud i naturen.

Vi skal til hver en tid forsøge at udbrede denne fantastiske FDF-verden til mange flere, men vi må ikke glemme de medlemmer, vi allerede har – de er nødvendige, for at vi kan tilbyde den til nye medlemmer, så også de kan finde deres ståsted at møde verden fra.

Der er mange tilbud fra landsdele, landsforbund, spejderkorps, andre foreninger, skoler samt mange flere, der kommer til os i dag, og det skal vi fortsætte med at deltage i. Men vi skal være opmærksomme på, at det er i kredsen, det daglige liv leves. Det er i kredsen, vi skal føle os helt hjemme, og det er i kredsen, vi skaber relationer, der holder hele livet.