FDF Dronninglund på Episk 8-dages Kanotur på Gudenåen

01. august 2024

I sommerferien begav en gruppe væbnere og seniorvæbnere fra FDF Dronninglund sig ud på en uforglemmelig 8-dages kanotur på Gudenåen. Fra Tørring til Silkeborg, en rejse på over 80 kilometer, udforskede de unge deltagere en af Danmarks mest naturskønne vandveje.

De første dage gik med at finde rytmen og blive fortrolige med kanoerne. Vejret var typisk dansk sommer med skiftende sol og regn. Solen brød ofte igennem skyerne, hvilket gjorde sejladsen behagelig, men der var også regnbyger, der udfordrede deltagerne og krævede, at de hurtigt fik regntøjet frem.

Hver dag afsluttedes med lejrslagning ved bredden, hvor deltagerne hjalp hinanden med at rejse telte og tilberede måltider over bål. Aftenerne blev brugt på spil, historier og fællesskab, hvor både nye og gamle venskaber blev styrket. Selvom regnen til tider truede med at slukke bålet, holdt gruppens opfindsomhed og samarbejde ”ilden” i gang.

På tredjedagen nåede gruppen den første større udfordring: en smal og hurtigstrømmende passage, som krævede både samarbejde og præcision. Efter en kort briefing og strategiplanlægning klarede alle kanoer sig igennem uden større problemer, hvilket udløste jubel og klapsalver fra hele gruppen.

Midtvejs på turen gjorde gruppen et længere stop ved ét af Gudenåens smukkeste steder, nemlig FDF’s lejrcenter Sletten, hvor de brugte dagen på vandring, udforskning og afslapning.

De sidste dage bød på mere varieret terræn, med både åbne søer og snævre kanaler. Vejret fortsatte med at skifte mellem solrige perioder og regnbyger, men udfordringerne blev håndteret med stigende selvtillid og rutine. Det var tydeligt, at deltagernes færdigheder inden for kanosejlads var blevet væsentligt forbedret.

Turen kulminerede i Silkeborg, hvor trætte, men stolte og glade deltagere endelig kunne trække kanoerne på land for sidste gang. De havde tilbagelagt over 80 kilometer på vandet og skabt minder for livet. For mange var det ikke blot en kanotur, men en dannelsesrejse fyldt med personlige udfordringer, læring og kammeratskab.

"Turlederne udtrykte stor stolthed over gruppens indsats og sammenhold. ``Det har været fantastisk at se, hvordan FDF’erne har støttet hinanden og arbejdet sammen. Vi har haft en uge fyldt med eventyr, og vi kan alle tage hjem med en følelse af at have opnået noget stort,`` udtalte leder Sebastian Mosberg ved afslutningen af turen."

Turlederen