Et møde med forskellige samarbejdsaktiviteter, som kan åbne for en god snak om, at nogle ting kan man kun - eller bedst - klare, når man er mange, der hjælpes ad.

Program:
Hospitals-fangeleg
Transportere vand i en spand med huller
Balancere på bjælker
Kaste æg mellem to lagener
Føle-Kims-Leg
Guldfisk

Beskrivelse:
Hospitalsfangeleg:
En eller flere fanger. Bliver man taget, skal man lægge sig på jorden og vente på at blive befriet af fire personer, som holder een i både hænder og fødder. Man kan lave bonusreglen, at de fire hjælpere skal bære den fangne hen til et aftalt hospitalsspot - hvis den fangne er et barn.

Transporter vand i en spand med huller:
En opgave, som kun kan lykkes, hvis man er hænder nok til at holde for hullerne.

Balancere på bjælker:
Hele holdet skal fragtes fra A til B uden at røre jorden ved hjælp af brædder. Hvis I er seje, kan I sige, at man skal lægge brædderne mellem mælkekasser, så "banen" af brædder kommer lidt i højden.

Kaste æg mellem to lagener:
Her skal bruges to hold og to lagner. En deltager holder i hvert hjørne på et lagen, og opgaven er at kaste æg frem og tilbage mellem de to lagner - enten på tid eller til ægget går i stykker.

Føle-Kims-Leg:
Sid i en rundkreds. En ting går rundt mellem deltagerne - nede i en pose. Deltagerne skal føle på tingen og må ikke sige noget, før alle har følt. Nu skal alle i fællesskab forsøge at gætte, hvad de har mærket.

Guldfisk:
En stille og rolig gemmeleg. 1 person gemmer sig, mens de andre tæller. Herefter skal alle forsøge at finde personen, som har gemt sig. Man sætter sig blot stille ved siden af "guldfisken" og siger en fiskelyd.
Den sidste person, der finder flokken, har tabt og skal gemme sig.

Materialer:
En spand med huller
Brædder og eventuelt mælkekasser
En bakke æg
2 lagner
Pose til Kimsleg
Ting til Kimsleg, som er semi-svære at mærke hvad er.

Forkyndelseside:
Læs historien om Babelstårnet fra Sigurd fortæller Bibelhistorier.

Tal om:
Hvordan var det gået menneskene, hvis de ikke havde besluttet at bygge det høje tårn? Hvordan er det, når man ikke kan forstå hinanden?

Bøn:
Kære Gud
Tak fordi vi i dag har lavet gode FDF-aktiviteter sammen. Tak for gode venner at samarbejde med. Hør os, når vi sammen beder... Fadervor...