Velkommen

I FDF møder vi børn og unge med fantasi og fællesskab.

FDF

FDF er en gammel organisation. Vi kunne i 2002 fejre 100 års jubilæum. I dag har FDF ca. 23.000 medlemmer fordelt på 400 kredse rundt om i hele landet.

 

Fællesskab, fantasi og færdigheder

I FDF lærer børn en masse gennem leg, fantasi og oplevelser i naturen. Vi mener, at børn skal mærke, der er noget, de er gode til, at de er noget værd i fællesskabet, og at deres færdigheder kan bruges. FDF tilbyder aktiviteter for børn fra 0. klasse til 18 år. Aktiviteterne varierer, så der er balance mellem tryghed, udfordringer og oplevelser.

 

Lederne er ildsjæle

I FDF er lederne frivillige men ansvarlige voksne, der har lyst til at være sammen med børn, planlægge aktiviteter og møde dem med både alvor og sjov. Lederne kan deltage i kurser om alt fra pædagogik og teambuilding til klatring og kanosejlads. Alle ledere underskriver en ledererklæring og skal give tilladelse til, at der indhentes en børneattest hos politiet. Desuden er der et sæt samværsregler mellem børn og voksne, som skal overholdes.

 

Puslinge: De små puslinge (0 og 1 klasse) er ofte på løb, laver huler, eller leger alle mulig forskellige lege. Det kan også være de en dag bestemmer sig for bare at lave mad (selvfølgelig over bål).


Tumlinge: Efterhånden som børnene bliver ældre kommer der også flere ting som man kender fra "spejder". I 2-3 klasse begynder de blandt andet at stifte bekendtskab med knive og tager dolkemærket. De lære også første hjælp og mange andre ting.


Piltene: Piltene lærer at lave knob og bygge ting, kun ved at brug reb og rafter. Vi laver blandet ofte tømmerflåder med piltene som vi sejler en tur på Kongeåen i. De kommer til at bruge de ting de lærte som tumlinge og de selvfølgelig også til at prøve mange nye ting. Blandet andet at lave deres eget mad på trangia eller bål, udvidet førstehjælp, og så kommer begynder de at stifte bekendtskab med det primitive lejre liv.


Væbnerne: Væbnerne bruger meget af tiden på at hygge sig, og have det sjovt. Det kan være at man tager ud og rappeller eller benytter nogle af de ting man har lært gennem tiden. Væbnerne har blandet mulighed for at komme på lejre sammen med andre væbnere fra hele landsdelen, og hvert 5 år der landslejre for alle FDFere der er væbnere eller ældre.


Senior væbnerne og Seniorne er årgangene før man kan blive leder. Der er derfor mulighed for at komme på forskellige leder kurser, hvor det både handler om at have det sjovt sammen med andre og lære nye mennesker med samme indstilling at kende, men også at lære omkring det at være leder, og der er derfor også mulighed for at blive hjælpeleder. Det handler altså om at have det sjovt før man bliver voksen og for nogle også om at få prøvet nogle af sine grænser af.

 

Læs mere om FDF på FDF.dk