Væbnermesterskabet er en konkurrence i to dele. Den ene del foregår på nettet og hjemme fra kredsens computer. Den anden del foregår i København og er en lejr med opgaver, poster og meget andet. Begge dele løses i små grupper, som kaldes patruljer.

Patruljen

Når man deltager på Væbnermesterskabet arbejder man i patruljer bestående af 3-6 væbnere, seniorvæbnere eller seniorer og 1-2 patruljeledere. Vi må gerne have flere patruljer med i konkurrencen. Der kæmpes i to kategorier; væbnerkategorien (5.-8. klasse) og seniorkategorien (9. klasse-18 år*).

Netdelen

Konkurrencen starter allerede i løbet af foråret, hvor patruljen kan besvare opgaver på nettet. Patruljen får et log-in til hjemmesiden, og kan løse de opgaver, som bliver lagt ud på siden. Opgaverne åbner og lukker på forskellige tidspunkter, men patruljen kan følge med på siden og se, hvilke opgaver som kommer og hvilke opgaver, som snart lukker. Opgaverne besvares enten med tekst, et foto eller en videooptagelse. Når opgaven bliver rettet, får patruljen point for besvarelsen.

Finalen

Finalen foregår fra onsdag til søndag i Kr. Himmelfartsferien. Her mødes alle patruljer: både dem, som har kæmpet undervejs på Netdelen men også dem, som først starter deres VM op her, for det er nemlig ikke et krav, at patruljen har deltaget på Netdelen. Torsdag, fredag og lørdag løser patruljerne udfordrende og sjove poster og løser mysterier og opgaver. Posterne er spredt ud over hele københavnsområdet, og patruljerne kommer rundt ved hjælp af bus, s-tog og metro, som alle får udleveret billet til. Hver dag får patruljen et kort med nogle poster, som de må løse. Ud over posterne får patruljerne også hver dag udleveret et ark med opgaver, som de kan løse mens de kører i tog eller holder pause.

Hvem kan komme med?

Hvis du er Væbner, Seniorvæbner eller Senior, kan du komme med på Væbnermesterskabet.

Vigtige datoer

Finalen
Onsdag d. 29. maj kl. 17.00 - søndag d. 2. juni. kl. 17.00. Afgang og ankomst fra Virupskolens P-plads, Virupvej 75. Hjemkomsttidspunkt er cirkaangivelser.

Kontakt

Rune Junge
Tlf. 22 82 52 56
rkj@fdf.dk