Velkommen

I FDF møder vi børn og unge med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet. Vores kerneaktiviteter er bl.a. friluftsliv, musik og leg.

PUDSEMIDDEL TIL INSTRUMENTET

30.05.2012

DETTE GÆLDER KUN FOR FORSØLVEDE INSTRUMENTER.


Kalender

Ingen begivenheder fundet

Instrument

 Hvornår har du sidst renset og pudset dit instrument? Det er en god ide ind imellem at skylle instrumentet igennem. Så får man alle resterne fra slikpinde og kage skyllet ud af instrumentet. (faktisk er det en god vane at børste tænder inden man skal spille) Instrumentet bliver ligefrem rart at spille på. Har man et forsølvet instrument kan dette med fordel pudses en gang hvert ½ år. Inden du påtænker at pudse det, så spørg lige hvad du skal bruge og hvordan man gør det.

Husk denne regel. Det sidste du tager frem når du skal spille, efter nodestativ og noder er fundet frem, er dit instrument. Det første der kommer i kassen som lukkes med det samme er dit instrument. I pauserne eller når du ikke bruger instrumentet derhjemme, skal det være i sin lukkede kasse. Undgå at lave buler ved at sidde roligt på stolen og med god afstand til dine naboer. Buler ødelægger et instrument og det koster mange penge at få disse rettet ud igen.

Hvis man ellers bruger sit instrument hver dag, er der som regel ikke problemer med ventilerne. Hvis man derimod ofte "glemmer" at øve sig hjemme og kommer med ventiler der sidder fast og som skal smøres igen og igen, smører man sig ind i et problem, og det ender med at ventilerne går dårligere og dårligere.

Det er også en god ide en gang imellem at skylle sit mundstykke og med vatpinde gøre det rent indvendigt. Du får et chok når du opdager hvor mange "lækkerier" der kan være inde i sådan et mundstykke.