FDF og Danmarks Indsamling

I januar 2023 samler FDF penge ind til udsatte børn i Syrien ved at gå sammen. 

Alle børn kan gøre en forskel og her i januar 2023 kan alle børn og unge i FDF være med til at gøre en forskel for andre ved at gå sammen og derved samle penge ind til Danmarks Indsamling. 

Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til den store Danmarks Indsamling.  

Gåturene skal ske i fælleskab, og hvorfor så ikke lave det til et FDF-møde?

Mål for FDF

Vi vil i fællesskab prøve at gå Danmark rundt. Vi starter i Aalborg, og så prøver vi at opdatere denne side et par gange, så vi undervejs kan se, hvor langt vi er nået rundt. Derfor er det vigtigt, at når I har været ude at gå, skal I registrere alle kilometerne her. 

Gå tur med Giv-Et-År

I forbindelse med indsamlingen afholder Giv-Et-År-medarbejderne en længere gåtur, når vi kommer til de tre største byer i Danmark. 

Gåturen er en rute på 8 km, og varer fra kl. 17.30 til 20.00. Ruten er primært henvendt til pilte, væbnere og seniorvæbnere, men alle er velkomne.

Der vil være en lille forfriskning undervejs, så husk derfor en mug og ske. Arrangementet er gratis af deltage i, men I skal selv fragte jer frem og tilbage.

Vi vil gerne være så mange som muligt, derfor skal I tilmelde jer kredsvis på geaa@FDF.dk, hvor I oplyser jeres kreds, antal deltagere, og hvilken by, I vil gå med i. Tilmeldingen er bindende, men vi har forståelse for, at antallet kan variere.

Læs mere her

Mødeideer

Vi har samlet 5 forskellige aktiviteter for forskellige målgrupper, som du kan bruge. Se nedenfor.

Uanset om I bruger disse mødeideer eller selv kommer på en god ide, så kan I indlede med denne sætning:

"Alle børn har ret til at have et godt liv og til at lege. Det er der mange børn der ikke har. Vi skal i dag samle ind sammen til børn i Syrien. Det er børn, der har det rigtig svært. Ved at vi går sammen, så kan vi samle penge ind. Med vores fødder gør vi en i fællesskab en forskel. "

 

Praktiske forhold

Fællesskaber har forskellige størrelser, og sådan er kredsvirkeligheden også. I finder de bedste løsninger i kredsen. 

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret med til at bevæge sig for Syriens børn på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle.

 

Om projektet

Børnenes Danmarks Indsamling er en del af Danmarks Indsamling, som i år støtter et projekt i Syrien, der hjælper udsatte børn. Det er DR sammen med FDF og andre samarbejdspartnere, der samler ind sammen med børnene. 

Læs mere her