Den demokratiske julefrokost

En leg med debat og afstemninger.

Indsendt af
Den demokratiske julefrokost

Beskrivelse

Menuen til årets store julefrokost skal sammensættes, men alle er meget uenige om hvad der skal serveres.

I denne leg er det godt at være nogle unge, der gerne vil snakke og debaterere sammen.

Deltagerne får en seddel hver, med en rolle de skal spille.

Rollen specificerer hvilken livsret de har, hvilke retter de godt kan lide og hvilke retter de ikke vil have til en julefrokost.

Eksempel på en rolle:

Dine livretter er SYLTE og JØDEKAGER. Du kan godt lide AND, KLEJNER og SILD Du vil ikke have HAVREGRYNSKUGLER, RISALAMANDE, KARRYSILD og RØGET MARKREL

Det gælder om for personene at holde sin rolle hemmelig men samtidigt at få så mange ting med, som er ens livsret, eller noget man godt kan lide, og sørge for ikke at få de ting med, som man ikke kan lide.

Hver ting der er stemt igennem giver nogle point for personen: livsret: +3 point Det man godt kan lide: +1 point Det man ikke vil have: -1 point

Hvert 10. min. ringer klokken, og der skal tages afstemmes om to emner på listen over 14 forskellige ting, der kan være med i julefrokosten. Deltagerne kan stemme ja eller nej ved at hæve deres røde eller grønne valgkort når der stemmes. Når afstemningen er færdig, er disse to ting låst på listen, og der gåes videre til endnu mere debat og flere afstemningsrunder.

Til sidst tælles der point op, og der kåres en vinder.

Forberedelse

Hvis du mangler hjælp til at opstille disse roller, kan du udprinte vores karakterkort samt afstemnings runder her:

Download kopiark

Bemærkning

  • Der findes 7 forskellige roller, hvis man er flere end dette, er det bedst, hvis I kan være delelig med 7, hvis ikke så vær opmærksom på at deltagerne ikke fortæller hinandens roller.

  • Deltagerne må meget gerne danne alliancer, så virker det bedst.

  • Hvis ikke I kan finde røde eller grønne valgkort så bed deltagerne om at række hånden op først for ja-sigerne og derefter for nej-sigerne.

  • Legen skal helst tage lidt tid for at debatten kan komme rigtigt igang 1-2 timer er passende. Under en time bliver for lidt og over 2 timer for meget.

Deltagere

7 - 21 personer

Alder

12 - 99 år

Varighed

60 - 180 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer