Tagfat

I denne leg skal du løbe hurtigt for ikke at blive fanget.

Indsendt af Morten Dalgaard

Beskrivelse

Tagfat er den klassiske fangeleg hvor det gælder om at fange en af de andre der er med i legen. Hvis man bliver fanget er man den nye fanger.

Herunder findes der forskellige udvidelser af tagfat

Sidde-tagfat: Helle når man sidder ned. Man skal løbe minimum 10 skridt mellem hver gang man sidder ned.

Kryds-tagfat: hvis en person er ved at blive fanget, kan en anden deltager i legen krydse ind foran fangeren og fangeren skal nu løbe efter den der krydser.

Labyrint-tagfat: Minimum 12-16 deltagere. To udpeges; en fanger og én der skal fanges (for eksempel kat og mus). Stil i rækker med lige mange i hver, rækkerne skal såvidt muligt stå i et kvadrat. Stå med armslængde til sidemanden og til den foranstående og den bagvedstående. Alle rækker armene ud så der laves lige rækker. På et givet signal, vender alle 90 grader til højre og laver nu kæde med dem der før stod overfor og bagved. Der leges nu fange ind imellem rækkerne og den der skal tages må give tegn til at rækkerne vender rundt.

Gå-tagfat: Gå i stedet for at løbe.

Kineser-tagfat: Leges næsten som almindelig tagfat, men den der bliver rørt, skal holde sin ene hånd på det sted hvor han bliver rørt. Hvis fangeren rører den der løber på ryggen og siger "taget", skal den nye fanger løbe med hånden på ryggen. Han må fjerne hånden når han har fanget en ny. Stopper når den ikke er sjov længere.

Kædetagfat: Definer et område hvor deltagerne må løbe. Når man fanger, skal man tage den fangede i hånden. Når man bliver 4 i en række, deles rækken i 2. Legen slutter når alle er fanget.

Deltagere

8 - 30 personer

Alder

5 - 13 år

Varighed

0 - 0 min.

Inde/ude

Udendørs

Materialer