Ubådsleg

En leg, hvor I skal have bind for øjnene og skal dirigeres af den, der står bagerst i køen, som ikke har bind for øjnene.

Indsendt af Morten Dalgaard
ubådsleg

Beskrivelse

Deltagerne deles op i minimum 2 grupper. Grupperne stilles op på række, hver for sig med hænderne på skuldrene af personen foran. Alle skal have bind for øjnene, undtagen den bageste i rækken som skal styre ubåden. Nu gælder det om at sænke de andre ubåde. Den bageste styrer ved at klappe person der står foran på den skulder som han vil dreje til. Dette fortsætter ud til den første i rækken.

Man skyder torpedoer ved at klappe på begge skuldre samtidig, hvorefter den første løber afsted - dog max 20 skridt. Når en torpedo er skudt afsted og man ikke rammer, kan man først skyde igen når man har været ude og samle den brugte torpedo op igen. Den "brugte" torpedo kommer om bag i køen igen. Hvis man derimod rammer får man torpedoen tilbage igen med det samme. 

Den ubåd der bliver ramt mister én person i ubåden, og personen går ud af legen. Vinderholdet er det hold der er tilbage til sidst. 

Bemærkning

Variation: De personer der går ud af legen kan tilfalde den ubåd der skød

Deltagere

10 - 30 personer

Alder

9 - 13 år

Varighed

15 - 25 min.

Inde/ude

Udendørs

Materialer

1 tørklæde tørklæde pr. deltager

Andre lege