Opvaskebørsten-løb

Her finder du posterne, der blev brugt til Fællesdagen på FDF Landslejr 2016.

Indsendt af

Fra Postdatabasen

Fyld baljen

Deltagerne skal på denne post samarbejde med at få bragt vandet fra én balje til en anden balje, så der er vand nok til opvasken. Holdet skal hjælpe med at få gjort klar til opvask. Dette skal I gøre ved at fragte vand den ene balje til en anden balje på 5 min. Kun én fra holdet må løbe af gangen. Inden personen må løbe, skal han/hun påføre sig pandebåndet med opvaskesvampen på. Herefter skal han/hun dyppe panden med svampen i baljen med vand, indtil svampen ikke kan suge mere vand til sig. Når dette er gjort, skal personen igennem forhindringsbanen (tegning vist længere nede) og hen til den tomme balje, som står på den anden side, hvorefter han/hun må tømme svampen for vand ned i baljen. Man behøver ikke tage forhindringsbanen tilbage til start. Næste person fra holdet må starte når første person er tilbage til start og klapper ham i hånden. Holdet er færdig med posten, når de 5 minutter er gået. En leder på holdet kan vælge at tage tid på sin telefon, eller I kan bede om hjælp fra postmandskabet. Der er en grøn vanddunk til rådighed, som I kan hente vand i til at fylde baljerne med. Når et hold har gemmeført, skal vandet fra opvaskebaljen hældes tilbage i murerbaljen. På næste side ses en skitse af hvordan banen skal se ud.

Find den fulde beskrivelse her

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

10 - 20 min.

Inde/ude

Udendørs

Materialer

1 stk svamp på et pandebånd
1 masse baljer
9 stk
100 meter

Fra Postdatabasen

Noget at skurre med

Her bliver holdets logik sat på prøve. Det gælder for holdet om at løse så mange gåder som muligt.

På holdet har i fået udleveret 10 forskellige gåder og 8 opvaskebørster. Nu gælder det for holdet om at læse alle gåderne rigtigt. 2 steder i området kan man finde 2 plader med løsningerne til gåderne.

Find hele beskrivelsen her

Find opgaver her

Find løsninger

Deltagere

5 - 15 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

10 - 20 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

8 stk
1 masse mapper med gåder

Fra Postdatabasen

Sæbeboblemania

Holdet har fri mulighed for at få afprøvet kræfter med ”kæmpe sæbebobler”. Tæt placeret på alle murerbaljer, finder I holdere til at lave kæmpe sæbebobler med. Der 5 forskellige forme. I alt er der placeret 10 murerbaljer rundt omkring i det nærliggende område.

Her handler det om at I skal have det sjovt med sæbebobler. I er velkommen til at eksperimentere frit med sæbeboblerne med de forskellige holdere, som i finder tæt placeret ved baljerne med sæbevandet. Udfordring til holdet: Hvis holdet har brug for lidt spænding, kan man udfordre de andre holdmedlemmer eller et andet hold. - Hvem kan lave den største sæbeboble? - Hvem kan holde sæbeboblen i live i længest tid uden den sprænger?

Hæld ikke vandet ud af baljerne. Kast ikke med hverken vandet eller holderne. Put ikke græs og andre ting ned i sæbebobelvandet.

Opskrift på sæbevand: 28 liter vand 14 dl. Fairy opvaskemiddel (Svarer til 1 hel flaske + 5 dl.) 28 spsk. Glycerin (Svarer til 1,5 dl.)

Find hele beskrivelsen her

Deltagere

6 - 30 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

20 - 35 min.

Inde/ude

Udendørs

Materialer

28 liter
1 liter opvaskemiddel
1 dl glycerin

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

45 - 240 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs