Mågen Åge-løb

Her finder du posterne, der blev brugt til Fællesdagen på FDF Landslejr 2016.

Indsendt af

Fra Postdatabasen

Redebygger

Samarbejdspost hvor holdet skal få et æg sikkert tilbage til reden. Som alle andre fugle sover Åge i en rede sammen med en masse nye æg, der snart bliver til mågeunger. Det kan dog være svært at passe på æggene, inden de klækker. Åge er desværre kommet til at skubbe et af de nye æg ud af reden. Hjælp ham med at få det tilbage i sikkerhed. I har fået 3 forskellige remedier (et skærebræt, et stykke stof og en plade) til transportere ægget med. Remediernes ender er markeret med forskellige farver. I skal bruge dem i den korrekte rækkefølge, således at farven matcher den næste remedies farve. I skal starte ved reden, hvorefter I skal op og runde keglen og tilbage til reden igen med ægget. Posten er færdig, når I har fået ægget sikkert tilbage i reden.

Der skal være 4 personer til at holde stoffet, når man fragter ægget. Remedierne skal bruges i den rigtige rækkefølge. Hvis reglerne ikke overholdes, skal holdet starte forfra. Hvis holdet taber ægget, skal de starte forfra. Man må ikke bevæge sig med sin redmedie, mens man har ægget.

Find yderligere vejledning her

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

20 - 30 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

1 stk hoppebold formet som et æg
1 masse kegler til markering af start
1 masse bøjelige skærebrætter
1 masse stofstykker
1 masse hvide plader
1 masse fuglereder

Fra Postdatabasen

Alt godt fra skraldespanden

Stor leg som foregår i 2 hold. Det er ikke altid let at finde føde, men så er det godt at mennesker tit efterlader et par godbider. På denne post skal I kæmpe mod et hold fra en anden kreds om at skaffe mest muligt skrald.

De to hold tager opstilling på række bag hver sin baglinjen. Midt mellem holdene på en kegle ligger et tørklæde, som symboliserer et stykke lækkert skrald, som alle mågerne naturligvis gerne ville sætte kløerne i. Holdene stiller op ved hver sin kegle i hver sin banehalvdel, så de står diagonalt overfor hinanden. Ved signal fra postmandskabet eller fra en frivillig leder fx 1-2-3-nu starter den forreste i rækken på hvert hold. De to løbere skal nu forsøge enten at snuppe klædet fra midten og nå hjem i sikkerhed (over baglinjen) eller at fange modparten, når den snupper klædet. Sådan fortsætter det efter tur rækkerne igennem. Fanger man modstanderen, eller har man held til at hugge skraldet med tilbage til ens baglinje, får holdet 1 point. Vinderholdet er det som først når 10 point. En leder/postmandskab tæller point sammen. En skitse over banen ses bagsiden. Det er kun muligt at fange hinanden en gang. Så snart én har fået skraldet over baglinjen eller har fanget modstanderen, slutter kampen.

Læs hele beskrivelsen her

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

15 - 25 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

5 kegler
1 stykke let stof

Fra Postdatabasen

Fra fugleperspektiv

Død post hvor man skal gætte hvad billederne set fra oven forestiller. Åge er vant til at se det hele lidt fra oven. Kan I gøre ham kunsten efter og identificere tingene på billederne? I dette område er der 10 opgaver. Ved hver opgave skal I identificere tingene. Når I har udfyldt jeres svarark, kan I tjekke om I har gjort det rigtig ved løsningsstationen markeret med et stort X.

Læs hele beskrivelsen her

Find en mågemaske her

Find opgaver her

Find retteark her

Deltagere

5 - 100 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

10 - 20 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

1 stk postplader med billeder
1 stk svarark til hvert hold
2 steder

Deltagere

10 - 100 personer

Alder

7 - 70 år

Varighed

45 - 240 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs