Mad over forskellige båltyper

Derfor tager vi mærket

Noget af det bedste, vi kan bruge bålet til, er at tilberede den lækreste bålmad på forskellig vis. Når vi kokkererer ved bålet, får vi en helt særlig smag frem.

Aktivitetsforslag 1

Lad FDFerne følge en enkel opskrift på eksempelvis spaghetti bolognese. Og lad dem selv tilberede den over et bål de selv har startet.

Aktivitetsforslag 2

Tilbered mad over bål. Lav alle forberedelser omkring bålet, og anvend gerne alternative tilberedningsmuligheder:

  • Jordovn

  • Strålevarme

  • Rygning

  • Dampning (med varme sten som i en svedhytte).

Aktivitetsforslag 3

Oplev hvordan madlavning over bål er forskelligt fra køkkenet derhjemme, og hvordan det på mange måder kan det samme.

Vejledning

Variér sværhedsgraden, af de retter I vil lave, efter hvor erfarne FDFerne er inden for generel madlavning.

Oplevelse

Mad over forskellige båltyper

Nummer

6

Mærketråd

Bålaktivitetsmærket

Tilbage