Kroppen og stemmen kan sætte ting i bevægelse

Derfor tager vi mærket

Når vi laver drama, er hele kroppen i spil - mimik, gestik og stemmen. Vi mærker, hvad vi er gode ting og trygge ved - og hvad der udfordrer.

Aktivitetsforslag 1

Lav Gæt og grimasser over eksempelvis March og lejr-sange.

Aktivitetsforslag 2

To personer mimer en situation - to andre laver alle lydene i scenen.

Aktivitetsforslag 3

Lav et møde, hvor I udforsker forskellige udtryksformer med kroppen og stemmen.

Vejledning

  1. Find en March og lejr, del jer i to hold. En deltager fra det første hold slår op på en tilfældig sang og skal via fagter og uden lyde få sit hold til at gætte sangen. En leder kan også på forhånd have valgt sange ud, og skrevet dem på nogle sedler. Aktiviteten kan gøres på tid, eller ud fra hvilket hold der først får 10 rigtige.

  2. To personer går op for at spille en situation, det kan fx være “En hemmelig agent gør sig klar til arbejdet om morgenen” eller “En dårlig dag i skolegården”. De to på scenen må kun mime. De to andre som er valgt, skal stå for at producere hele lydkulissen. Dvs. at de skal lave alle lydene som passer til scenen, fx. når døre åbner og lukker, en pistol lades og affyres eller telefon ringer. Det fungere rigtig godt, hvis spillerne på scenen bruger lydene i lige så høj grad, som dem der laver lyde bruger de ting som mimes. Se eksempel

Oplevelse

Kroppen og stemmen kan sætte ting i bevægelse.

Nummer

6

Mærketråd

Dramamærket

Tilbage