Før vi kaster os ud

Derfor tager vi mærket

Når vi skal klatre, er det vigtigt, at vi også har prøvet kræfter med alt det, der ikke er den fysiske del af klatring. Vi skal øve vores samarbejde og mod til at kaste os ud i klatringen.

Aktivitetsforslag 1

Lav tillidsøvelser. Prøv øvelsen, hvor en skal læne sig bagover og gribes af de andre. Start eventuelt fra gulv, så stol, så bord. Prøv øvelsen, hvor alle skal løfte en med en snor i en plade.

Aktivitetsforslag 2

Lav øvelser med radiokommunikation, hvor man skal tale med begrænset ordvalg. Lav for eksempel en "dåsofon" med flere tilknyttede. Det er her vigtigt at arbejde med hvem, der taler hvornår. Da man i klatring ofte ikke kan se hinanden, er kommunikation vigtigt. Det er vigtigt, at man har samme forståelse af, hvad der skal ske.

Aktivitetsforslag 3

Arbejd med højde.

Vejledning

Aktiviteterne gennemføres uden klatregrej.

Besøg de højeste bygninger, kirketårnet, fugletårnet og den lokale byggekran. Hvordan føles det i maven at kigge ned, og i nogle tilfæde mærke bygningen/kranen bevæge sig. Tal med FDFerne om at have tillid til dem, der har bygget det, og om erfaringer og tanker om højder kan overføres positivt, til når vi skal ud og klatre.

Oplevelse

Før vi kaster os ud...

Nummer

2

Mærketråd

Klatremærket

Tilbage