Vi laver en avis

Derfor tager vi mærket

At lave en avis er en konkret måde at opleve, at mange mindre bidrag tilsammen kan skabe et stort fælles produkt.

Aktivitetsforslag 1

Lav jeres egen avis eller magasin. Find på et navn og et logo, og interview børn og voksne i kredsen om deres bedste FDF-minde. Print det ud, læg det måske på facebook som PDF og del det ud til alle i kredsen.

Aktivitetsforslag 2

Gennemfør et journalistløb med forskellige poster, der hver især bidrager til den fælles avis.

Aktivitetsforslag 3

Det er jer, der skriver og afvikler lejrbålsavisen på jeres næste sommerlejr. I skal finde på et navn og indsamle små og store historier i løbet af dagen. Udtænk en eller flere karakterer, der læser avisen op om aftenen.

Vejledning

Sørg for at tekst og fotos fortæller samme historie. Brug billeder, men tal forinden om rettigheder. Billeder lagt ud under Creative Commons må gerne bruges. Brug Google, Flickr eller andre billedsøgningstjenester. 2. Et interview, en anmeldelse af en film, koncert eller lignende, omtale af ny butik eller sted, situationsrapport fra fingeret ulykke, røveri eller lignende. Løbet kan med fordel gennemføres henover en weekend. Overvej en eller to gennemgående historier, der udvikler sig undervejs. Eksempelvis: Hans ”Hacker” hacker sig ind på efterretningstjenestens computer og offentliggør hemmelige oplysninger via Internettet. Han forsvinder sporløst, indtil han dukker op død… osv. I kan dække lokale sportsbegivenheder, en sag der optager lokalsamfundet lige nu osv. Sørg for at afsætte tid til at skrive artiklerne.

Inspiration

Se hvordan nyhedsartikler bygges op:

Seniorvæbner og væbner sæsonplan 2001

Flere kredse lægger deres lejraviser ud på internettet.

Oplevelse

Vi laver en avis

Nummer

4

Mærketråd

Kommunikationsmærket

Tilbage