Hygiejne

Derfor tager vi mærket

For at få en forståelse for, hvorfor hygiejne er væsentligt ved madlavning.

Aktivitetsforslag 1

Lav et hygiejneløb hvor deltagerne kommer igennem - Håndvask - Opbevaring af fødevare - Håndtering af fødevare - Køkkenrengøring

Aktivitetsforslag 2

Arranger gennemgang af hygiejne med ekstern formidler. Det kan eks. ske ved: - Besøg af en kok - Besøg på en teknisk skole

Aktivitetsforslag 3

Ved ældre deltagere kan der laves en mere teknisk gennemgang af hygiejneregler. Der kan med fordel hentes inspiration fra et af de firmaer der udbyder hygiejnekurser.

Vejledning

Hygiejne er et væsentligt element ved madlavning, uanset om aktiviteterne udføres med puslinge eller seniorer. Når hygiejnereglerne skal gennemgås, er det vigtigt at tænke målgruppen ind. For de mindste deltagere kan visualisering og leg være gode elementer, mens ældre deltagere bedre kan udsættes for mere undervisningsprægede aktiviteter.

Inspiration

En sjov aktivitet kan være, at vaske hænder hvorefter hænderne påføres fluorescerende creme. Når der lyses på hænderne med UV-lys ses bakterier de steder hvor håndvasken ikke har været tilstrækkelig.

Den kan for eksempel købes her.

Oplevelse

Oplevelsen er, at være hygiejnisk.

Nummer

1

Mærketråd

Madmærket

Tilbage