At danse og bevæge sig sammen

Derfor tager vi mærket

Vi tager mærket for sammen at opleve det fantastiske i at danse og bevæge os sammen. Vi ønsker, at børn og unge skal være trygge ved at tage sig deres plads på gulvet og danse frit sammen.

Aktivitetsforslag 1

Dans dit navn og din fødselsdag!

Aktivitetsforslag 2

Lav jeres egen dansekoreografi.

Aktivitetsforslag 3

Dans en folkedans. Gå på opdagelse på YouTube og find en folkedans, dansk eller fremmed.

Vejledning

1: Se, hvor de forskellige bogstaver og tal er placeret på kroppen HER. Øv hver især at danse jeres navn og fødselsdato. Sæt musik på og gå rundt mellem hinanden, mens I danser jeres personlige dans.

2: Vælg en sang at lave en dansekoreografi til. I kan vælge kun at danse til noget af sangen. Start gerne med at blive inspireret ved at spejle dansevideoer på YouTube. Søg f.eks. på ”Just dance” eller spil selve spillet på konsol. I kan også vælge at optage jeres dans og lave det som en musikvideo.

3: Folkedans: I kan nemt komme i gang med dansen ‘Åh Susanne’. Nogle seniorer/ledere i jeres kreds kender måske de folkedanse, der danses på seniorkurserne i FDF.

Inspiration

På idrætslærer-hjemmesider, såsom www.skoleidræt.dk og www.dgi.dk, kan I finde mange forslag til danseaktiviteter samt links til musik- og videoforslag.

Oplevelse

At danse og bevæge sig sammen.

Nummer

4

Mærketråd

Musikmærket

Tilbage