Musikalsk skaben

Derfor tager vi mærket

Vi tager mærket for at børn og unge får erfaringer med at udtrykke sig gennem skabelse af egen tekst og egen musik.

Aktivitetsforslag 1

Lav et tekst-værksted og rap

Vi skriver hver nogle sedler med et ord/emne eller en sætning på. Vi sidder i en cirkel og der trækkes en seddel. Første person taler ud fra ordet. Næste person i cirklen taler videre, når lederen ringer med en klokke. Når alle har prøvet, kan hver person i stilhed skrive nogle sætninger ned, man synes var gode. Man kan også vælge at skrive ned fælles. Find et rap-beat på YouTube og prøv derefter at sige sætningerne på en rap-agtig måde. I kan evt. bytte rundt på nogle af sætningerne, men det gør ikke noget, hvis noget af det virker forvirrende og ikke “giver mening”.

Træk en ny seddel og prøv forfra – denne gang kan I afspille et stykke instrumentalmusik imens og blive inspireret af stemningen. Søg f.eks. efter “mysterious music”

Aktivitetsforslag 2

Skriv en lejlighedssang

Vælg en simpel melodi, som I kender godt. F.eks. “Jeg er havren” eller “I en kælder sort som kul”. Lav sedler med emner og træk derfra. Se evt. under inspiration for at få tilfældige ord fra en hjemmeside. I kan dele jer op i små grupper med hver jeres melodi og emne eller I kan én fælles sang, hvor I skriver et vers hver.

Aktivitetsforslag 3

Digital musikproduktion

Brug en hjemmeside eller app til selv at skabe jeres eget beat, underlægningsmusik eller et stykke melodi.

Vejledning

3: I kan så finde på en sangtekst og melodi henover. Start gerne med at finde på et omkvæd og lav derefter vers. Find inspiration til sang- og tekstproduktion i de øvrige aktivitetsforslag samt i “Musikmærke 2 - Sang og stemmeleg”.

Inspiration

Få et eller flere tilfældige ord – vælg “Ordbogen for børn”

3: Prøv f.eks.: Sampulator, Splice Beat Maker, Incredibox, GarageBand og forskellige “looper” apps i Android/iOS

Oplevelse

Musikalsk skaben.

Nummer

8

Mærketråd

Musikmærket

Tilbage