At være publikum

Derfor tager vi mærket

Vi tager mærket, fordi vi gerne vil have en musikalsk oplevelse sammen. Når vi ser andre spille, kan vi blive inspireret af både tekst, musik og kulturen omkring musikken.

Aktivitetsforslag 1

Oplev hvad gør musikken ved jer

Find små, forskellige filmklip, som viser forskellige stemninger. Afspil musik til, som har andre stemninger end på film-klippene. Tal efterfølgende om, hvilken stemning musikken forsøgte at skabe. Tal også gerne om, hvilken betydning lyde og musik har for, at vi kan forstå hinanden.

I kan også prøve at se en række film-klip, hvor halvdelen af FDFerne skiftes til at have ørepropper/høreværn på. Se hvordan I reagerer forskelligt på film-klippene med og uden lyd. Efter klippet skal gruppen, som ikke kunne høre, prøve at forklare hvad der skete i klippet. Lad de to forskellige grupper (med og uden ørepropper) sidde i hver sin side af lokalet, så reaktionen er tydeligst.

Aktivitetsforslag 2

Besøg et Tambourkorps eller orkester

Spørg et tambourkorps eller orkester, om I må besøge dem. Spørg orkestret, om de vil spille nogle numre for jer, fortælle om instrumenterne og måske lade jer prøve nogle af instrumenterne.

Aktivitetsforslag 3

Tag til en koncert!

Tag sammen ud og oplev en koncert, teaterkoncert eller teaterforestilling med musik. Det kan være i eller uden for FDF.

Vejledning

2: Inden opvisningen kan I dele børnene op og lade dem lægge mærke til de forskellige instrumenters roller i det samlede orkester. Tal efterfølgende med børnene om instrumenternes rolle, hvad de syntes om musikken og hvilken forskel der er på at høre denne slags musik ’i levende live’, frem for en afspilning på en højtaler.

3: Inden forestillingen har I talt om at lægge mærke til hvilken stemning, musikken/lydene/rummet skaber. Når I kommer hjem, skal I tale om musikken og lydenes rolle, og hvordan det kan være en anderledes musikoplevelse at gå til en koncert frem for at lytte til musikken derhjemme.

Inspiration

FDF laver flere arrangementer (tambourkorps-opvisninger/musikkoncerter/forestillinger) i løbet af året som I kan tage til. Det kan være seniorfestival eller koncertstævne.

Søg på lokale hjemmesider efter musik-arrangementer i jeres lokale område.

Hvis I ringer/skriver til arrangøren for en koncert/forestilling, kan I være heldige at få gruppe-rabat til arrangementerne.

Oplevelse

At være publikum.

Nummer

9

Mærketråd

Musikmærket

Tilbage