Naturen i byen

Vi tror ikke den er der - men det er den! Prøv at lede efter naturen i byen.

Indsendt af

Mødeaktivitet

Naturen i byen.

Flagermusen er flyttet med ind til byen. Sidst på efteråret og først på vinteren kan du høre den mærkelige lyd, når mørket falder på. Det lyder næsten som et lysstofrør, der ikke rigtig kan tænde. Skimmel-flagermusen cirkler rundt højt oppe over gaderne eller inde mellem husene, i gårdene eller lignende steder. Flagermusene bor på lofterne og i ventilationskanaler i husene.

Vilde dyr i huset. Der er edderkopper i krogene, ørentvister, sølvfisk i skabene og biller på gulvet bag ved skraldespanden. Prøv at lave forskellige insektfælder og sæt dem i huset. Hvem mon bor sammen med jer?

Mursejleren suser frem og tilbage over byens tage, mens deres skingrende skrig kan høres på lang afstand. De yngler under tagsten og i huller i bygninger og mure.

Rotter på loftet og i kældrene. Der er rotter i alle byer. I kælderen under husene, på loftet, i skuret omme i baghaven, i kloakken og i hullerne langs med søerne i parken.

Rævene skramler i baggården en sen nattetime, og næste morgen er skraldespanden væltet. Ræve har deres rævegrave i parker eller store haver. De har som regel ingen problemer med trafikken. Hvis de skal over en vej, sætter de sig ned ved vejkanten og venter, til der er fri bane.

Deltagere

- personer

Alder

5 - 18 år

Varighed

2 - 50 min.

Materialer

1 styk materialer til at lave fælder

Deltagere

2 - 50 personer

Alder

5 - 18 år

Varighed

30 - 60 min.

Inde/ude

Udendørs