Internationalt legemøde

Leg CrossCultures lege - I kommer virkelig tæt på hinanden!

Indsendt af FDF

Beskrivelse

Crossculture har samlet inspiration til forskellige lege på deres mange internatinale kurser og stævner. Prøv nogle af dem med kredsens ældre børn - og overvej, om I også skal møde unge fra andre søsterorganisationer.

Forberedelse

Find de ting frem, der er beskrevet i aktiviteten nedenfor.

Bemærkning

Se mere på crossculture.dk/inspiration/lege/

Mødeaktivitet

Internationalt legemøde

Maltesisk Symaskine

Den maltesiske symaskine leg er sjov og nem at forklare til de lidt både de små og store. Deltagerne deles op i to hold for derefter at stille sig op på hver sin række, overfor hinanden. Hver rækker lægger sig nu på gulvet/jorden, hver anden person ligger på maven og hver anden står på alle fire. Legen går nu ud på at den bagerste person i rækken skal komme så hurtigt igennem rækken af mennesker der ligger og står på alle 4. Når den person har klaret sig igennem starter personen der nu er bagerst på samme tur. Holdet der får alle igennem først vinder. Tricket ved legen er at hver gang lederen råber “skift” skal de som ligger på maven stille sig op på alle fire og de som står ligge sig ned på maven. Det skal de gøre uanset om der er en person der er ved at kravle over eller under dem. Legen er god både inde og ude.

Finsk Hanekamp

Den finske hanekamp kræver en god og opmærksom leder, og kan godt spilles i flere runder. Legen er simpel, deltagerne spredes fra hinanden i rummet/på græsplænen. Alle deltagerne sætter sig nu på hug og lægger armene over kors. Legen startes nu, og det handler om for deltagerne at gå rundt og skubbe hinanden, stadig i samme position som udgangspunktet. Den sidste deltager der stadig står vinder. Legen kræver at lederen er opmærksom på om der bliver brugt hænder og arme til at skubbe med, og generelt om folk spiller ”beskidt”.

Engelsk Tre på Stribe

Denne leg er simpel og kan let bruges som en post på et løb. 9 stole fordeles på 3 rækker af 3 stole. Deltagerne deles ind i to hold af 3 deltagere. En af spillerne på hold 1 sætter sig nu på en stol af eget valg, sammen gør en af spillerne på hold 2, og sådan skiftes de indtil alle 6 personer sidder ned. Når alle sidder kan deltagerne skiftes til at bytte plads. Tricket i denne leg er deltagerne ikke må snakke sammen. God post til et løb eller et konkurrence-møde!

Materialer: 9 stole

Belgisk hulahop stafet.

Børnene deles op i 4 lige store hold. De 4 hold stilles på rækker sådan at de former en firkant, så holdene 1 og 3 kan se hinanden i øjnene og 2 og 4 kan. Der skal være lidt afstand mellem holdene. Hver deltager får nu et nummer (f.eks. fra 1-10 på hvert hold). I midten af firkanten ligges der nu 2 bolde, en lille og en stor (evt. En tennis- og fodbold). Foran hver hold stilles nu en leder (kunne også være et barn med en skade) med en hulahopring. Legen går nu ud på at en leder råber f.eks. 4. Nr. 4 på hvert hold skal nu hurtigst muligt igennem hulahopringen for at prøve at få fat på en af de to bolde. De 4 deltagere vil nu mødes på midten og have lov til at kæmpe om de to bolde. Det handler nu om for deltagerne at kæmpe sig tilbage gennem hulahopringen med en eller begge bolde, for at få point til holdet. Et person kan og må godt tage begge bolde. Den lille bold giver 1 point og den store giver 2 point til holdet. Legen kan fortsætte til holdene ikke gider mere.

Materialer: 4 hulahopringe (eller et kreativt alternativ), 2 bolde

Deltagere

10 - 30 personer

Alder

12 - 18 år

Varighed

60 - 90 min.

Materialer

Deltagere

10 - 30 personer

Alder

12 - 18 år

Varighed

60 - 90 min.

Inde/ude

Udendørs