Kajkager med piltene

Hvem elsker ikke kagkager? Bag dem selv!

Indsendt af FDF

Place

I køkkenet

Forberedelse

Køb ind og stil ingredienserne frem, så de er lette at gå til. Måske endda målt op på forhånd.

Mødeaktivitet

Bag kajkager

Det skal du bruge

Til kagen:

2 æg

150 g sukker

125 g mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1 dl mælk

Til smørcremen:

150 g smør

180 g flormelis

1 spsk. pureret jordbærmarmelade

3 tsk. limesaft

Rød frugtfarve

Til pynt:

250 g marcipan

Grøn frugtfarve

4 spsk. flormelis

25 g chokolade og lidt marcipan

Sådan bager du Kaj-kagerne:

  1. Pisk æg og sukker luftigt.

  2. Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker skiftevis med mælken.

  3. Fordel dejen i 20 muffinforme.

  4. Bag Kaj-kagerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min.

Sådan laver du smørcreme:

  1. Pisk smør, flormelis, marmelade, lime og rød

frugtfarve til en blød creme.

  1. Fordel cremen over de afkølede muffins - smør den ud, så de får en rund top, og stil kagerne på køl, til cremen har sat sig.

Sådan gør du kagerne til de fineste frøer:

  1. Ælt marcipanen med grøn frugtfarve og flormelis.

  2. Rul den grønne marcipan ud i cirka 2 mm tykkelse og udstik den i cirkler med en diameter på 10 cm.

  3. Form marcipanen omkring kagerne, og skær et lille snit som mund.

  4. Lav øjnene ved at tegne med smeltet chokolade – gør det eventuelt på små marcipankugler, så øjnene stikker ud.

  5. Vil I gøre kagerne ekstra fine, kan I lave en tunge til frøen med rød marcipan.

Deltagere

5 - 20 personer

Alder

8 - 10 år

Varighed

90 - 90 min.

Materialer

Deltagere

5 - 20 personer

Alder

8 - 10 år

Varighed

90 - 90 min.

Inde/ude

Indendørs