Chokoladecrépes med chokoladesauce

Desserter|Trangiadesserter

Pandekage desseert med chokladesauce og frugt.

Indsendt af

Beskrivelse

Sigt mel og kakao ned i en stor skål og lav en fordybning. Rør æg, mælk og sukker sammen og pisk det gradvist i melet, indtil dejen er glat og fri for klumper. Kom den i en kande, dæk med film og lad den stå 30 min.

Skær en skive af top og bund på appelsinen. Skær skrællen af fra top mod bund, men skær kun så dybt, at skræl og den hvide hinde akkurat kommer med. Skær kødet i både ved at skære ned mellem hinderne. (Gør det over en skål, for at gemme saften). Kom bådene i en skål sammen med saften, dæk med film og sæt det i køleskabet.

Varm en 20 cm crêpe- eller tefalpande overjævn varme og pensl med lidt smeltet smør. Hæld 2 3 spsk. dej i panden og drej den, så dejen fordeles jævnt. Bag over jævn varme indtil undersiden er bagt. Vend og bag den anden side. Kom crêpen på en tallerken og dæk med et viskestykke. Gentag med resten af dejen, smør panden om nødvendigt.

Læg pandekagerne i en stabel med bagepapir imellem, så de ikke klæber sammen.

Til saucen dryppes appelsinerne af, gem saften. Bland saften i en gryde med chokolade og fløde. ' Rør over svag varme, indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er glat.

Ved servering kommes en topteskefuld creme fraiche på en fjerdedel af pandekagen. Drys med reven, hvid chokolade. Fold pandekagerne halvt og derefter til trekanter.

Anret to pandekager på hver tallerken, hæld den lune sauce over og server med appelsinbåde og blåbær. Både pandekager og sauce kan evt. laves nogle timer i forvejen, varmes forsigtigt og så fyldes lige før servering.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

120 min.

Inde/ude

Indendørs
Udendørs

Materialer

60 gram mel
1 spsk kakao
2 styk æg
2.5 deciliter mælk
2 spsk sukker
3 styk appelsiner
160 gram mørk chokolade
1.75 deciliter piskefløde
125 gram cremefraiche
75 gram hvid chokolade
250 gram blåbær