Torsk i citronsmørsauce
Fisk
Indsendt af
Beskrivelse
Skyld og tør fileterne, del dem i 5-6 cm brede stykker.
Læg fisken i et smurt ildfast fad og drys med salt.
Hæld vand ved og læg persille over fisken.
Læg låg over og sæt fisken i ovnen ca. 15 min. ved 175º, til den er lige netop mør.
Pil og hak chalotteløget fint og svits det 4-5 min i smørret. Rør melet i.
Hæld væden fra fisken ned til løgene.
Varm saucen op under piskning og smag til med citronsaft, muskat, salt og peber.
Hæld saucen over fisken og drys med lidt hakket persille.
Deltagere
10 - 10 personer
Varighed
60 min.
Inde/ude
Indendørs
Materialer
1000 gram
torsk
2 stilke
persille
8 styk
chalotteløg
20 gram
smør
0.5 spsk
mel
1 styk
citron
5 deciliter
fløde
1 smule
muskatnød