Brombærtærte

Desserter

Brombærtærte mormor plejede at lave den.

Indsendt af

Beskrivelse

Mælk, vanilje, sukker, maizena og pasteuriserede æggeblommer er til kagecremen.

Udrul dejen og beklæd en tærteform. Bag tærten ved 200º i 30 min.

Lav kagecremen.

Pisk fløden til skum og vend den i cremen.

Fordel cremen i den afkølede bund. Fordel brombær over.

Smelt geléen i en lille gryde, afkøl den lidt og hæld den over.

Lad geléen stivne inden servering.

Kagecreme: Bland mælk, marven af vaniljestangen, sukker og maizena i en gryde. Varmes op til kogepunktet. Hældes i en tynd stråle over æggeblommerne under konstant pisken. Køles herefter ned. Kan eventuelt tilsættes et par spsk kakao.

Bemærkning

Alternativt kan købes en færdig kagecreme i pulverform.

Deltagere

10 - 10 personer

Varighed

60 min.

Inde/ude

Indendørs

Materialer

1 portion tærtedej
1 portion kagecreme
2 deciliter piskefløde
300 gram brombær
200 gram æblegele
5 deciliter mælk
1 stang vanilje stang
4 spsk sukker
4 tsk maizena
5 styk pasteuriserede æggehvide