Brombærtærte
Desserter
Indsendt af
Beskrivelse
Mælk, vanilje, sukker, maizena og pasteuriserede æggeblommer er til kagecremen.
Udrul dejen og beklæd en tærteform. Bag tærten ved 200º i 30 min.
Lav kagecremen.
Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Fordel cremen i den afkølede bund. Fordel brombær over.
Smelt geléen i en lille gryde, afkøl den lidt og hæld den over.
Lad geléen stivne inden servering.
Kagecreme: Bland mælk, marven af vaniljestangen, sukker og maizena i en gryde. Varmes op til kogepunktet. Hældes i en tynd stråle over æggeblommerne under konstant pisken. Køles herefter ned. Kan eventuelt tilsættes et par spsk kakao.
Bemærkning
Alternativt kan købes en færdig kagecreme i pulverform.
Deltagere
10 - 10 personer
Varighed
60 min.
Inde/ude
Indendørs
Materialer
1 portion
tærtedej
1 portion
kagecreme
2 deciliter
piskefløde
300 gram
brombær
200 gram
æblegele
5 deciliter
mælk
1 stang
vanilje stang
4 spsk
sukker
4 tsk
maizena
5 styk
pasteuriserede æggehvide