Gode mødeidéer på nettet

Bliv inspireret af disse gode FDF-idéer til møder i nedlukningsperioden.

 

Mange kredse lader i disse dage og uger kreativiteten boble og det myldrer frem med idéer og forslag til, hvordan der fortsat kan laves FDF sammen – men hver for sig. Nogle kredse lægger opgaver online flere gange ugentligt, som FDFerne kan løse derhjemme, når det passer for dem – enten på egen hånd, i samarbejde via videoopkald eller sammen med hele familien. Andre kredse sender live på Facebook eller mødes i klasserne via videoopkald, hvor lederne underholder med sjov og spas, skattejagt på internettet eller skøre opgaver, som skal løses på tid.

I Facebookgruppen ’FDF Leder til Leder’ deler mange ledere løbende konkrete mødeidéer, deres erfaringer med videoplatforme og andre overvejelser i forbindelse med at lave online-FDF (bl.a. om børnene og de unge selv har adgang til de digitale mødesteder).

Nedenfor har vi samlet et lille udpluk af mødeidéer – mange flere kan findes i ’FDF – Leder til Leder’.

 

Til hele kredsen

Steens streger

Fine rebuser, labyrinter mm. i FDF-tegnestil. 50 opgaver og løsninger kan findes her.

 

10 udfordringer på 1 time

FDFerne kan få hjælp af søskende eller forældre og være med som hold, hvis man synes. Udfordringer som ’lav et tårn af toiletruller så højt som dig selv’, ’gæt en bibelhistorie skrevet med emojis’, ’March & Lejr-ordjagt’, ’lav et FDF-skjold uden brug af papir og skriveredskaber’, ’opfør en sketch’ og ’fold en papirkop’ kan bruges. Inspireret af FDF Vejle 1 og FDF Viborg 1.

 

Højtlæsning og andagt

Find dit yndlings Sille & Sigurd-eventyr eller en anden god bog frem og giv store som små en velfortalt historiefortælling. Ligesom en god historie kan en fælles sang og bøn også skabe fællesskab og samhørighed, selvom man sidder hver for sig.

 

Til puslinge og tumlinge

Bingo-banko

Med hjælp og deltagelse fra børnenes forældre kan man spille bingo på forskellige måder. Én udgave kan være, at lederne løbende finder på forskellige ting, som deltagerne skal finde så hurtigt som muligt i deres hjem. Eksempelvis en grydeske, tre forskellige slags sokker, en sjov hat eller en sovepose. Inspireret af FDF Birkerød.

En anden udgave af bingo kan spilles ved, at hvert barn skriver fx 5 tal på deres hjemmelavede bingoplade. Lederne har en stor plade med alle tallene på (fx 1-99), hvor de løbende kan krydse af, når et tal bliver ’trukket’. I stedet for at trække et tal som normalt stiller lederne et spørgsmål og svarene på hvert spørgsmål tæller således som tal i spillet. Hvis lederne spørger, ”hvor lang er den korteste fod i jeres hjem?” og får svarene ”10 cm”, ”13 cm” osv., så må man strege tallene 10, 13 osv. ud på bingopladerne. Inspireret af FDF Sundby.

 

Til pilte og væbnere

Sjove opgaver

Pilte og væbnere kan på egen hånd løse opgaver derhjemme og sende billeder ind, som viser deres kreative løsninger. Opgaverne kunne være at fortælle om ens bedste FDF-oplevelse, klippe gækkebreve, gøre en god gerning, løse morsekoder, finde stjernebilleder og meget mere. FDFerne kan også sendes ud på fotoløb i deres eget hjem og dele billederne enten i et videoopkald eller et kommentarspor.

 

Væbnerudfordringer

Væbnerne kan også løse nogle af opgaverne fra Væbnermesterskabet, som findes her.

 

Til seniorvæbnere og seniorer

Patruljeopgaver

FDFerne kan få en række forskellige opgaver, som skal løses enten i patruljer eller på egen hånd. Eksempler kunne være ’find Jesus ved at følge de blå links på Wikipedia’, ’kort og kompas’, ’krydsord’ og ’førstehjælp’. Inspireret af FDF Snedsted.

 

Online løb

Lav et online løb, hvor man i små patruljer skal løse bestemte opgaver i gratis online spil. Patruljen med flest eller bedst svar på tid vinder. Inspireret af FDF Frederikshavn 2.