Formel 23 - en sommerlejr med fart!

af Ulla Langemark Hansen

I uge 31 blev der savet, hamret og skruet på livet løs på Klinteborg ved Fårevejle, for 4 sæbeklassebiler skulle samles og gøres køreklar inden det store racerløb om fredagen. Det blev en uge, hvor evner i kodeløsning, reb og rafter, smidighed, hurtighed, samarbejde og venskab kom i spil, for materialerne til bilerne skulle jo først indsamles inden de kunne bygges. Og midt i det hele blev bilerne så stjålet! Og så var det ud på et aftenløb for at finde dem igen. Heldigvis viste det sig, at det var seniorvæbnerne, der havde taget dem, og efter et væddeløb - i total mørke - fik vi bilerne tilbage og atter sat på plads på parkeringspladsen på Klinteborgs gårdsplads.

Det blev også en uge, hvor det helt store mysterium skulle løses. For en gang for meget længe siden, var en meget værdifuld diamant forsvundet under en politi-øvelse på Klinteborg...og måske vi kunne finde den?!? ALLE børn, unge og ledere - ja selv vores "onkler" måtte hjælpes ad med at få løst mysteriet - og minsandten om det ikke lykkedes... og i allersidste sekund inden sæbekassebilerne ville blive taget af fogeden!

I væbnerlejren stod ugen på primi-aktiviteter og øvelse i udendørs-skills og væbnerdag. Der blev bygget lejrplads med telte, hængekøjer, hævet bålsted, fedtfælde og huggeplads. Og der lugtede herligt af røg - hele ugen!

Fredag samledes vi så alle til det store Formel 23 race på Klinteborgs store lejrgrund. Ruten gik over sletten og gennem gårdpladssen og rundede parkeringspladsen. Gennem 3 race dystede de 4 hold om at blive den store vinder. Alle gav den gas og samarbejdede på holdene i bedste Mario cart-stil, men en vinder er der jo altid - og det blev væbnerpigerne. Og det blev selvfølgelig fejret med en herlig sommerlejrfest ude i det fri!

Det var en fantastisk sommerlejr, på trods af diverse Corona-restriktioner som hyppig håndvask, ekstra rengøring og afstand ved aktiviteter og spisning. Og jeg må da indrømme, at der nok var en del børn, der fik øvet sig i det med at samarbejde, at acceptere hinandens forskelligheder og måske endda se forskelligheden som en styrke.

Præcis en sommerlejr i FDF K 23´s ånd!

Billeder af Ulla Langemark Hansen

Teltovernatning i Ullas have - for mini-FDF'erne!

af Ulla Langemark Hansen

Når man er mini-FDF'er er man jo desværre for ung til at komme med på sommerlejr, meen derfor skulle de jo ikke snydes for en lille lejrtur denne sommer. Fredag d. 28. august 2020 mødtes derfor 6 mini-FDF'ere med Ulla og Kirsten hjemme i Ullas have i Valby. Her skulle de lave mad over bål, på lygteløb og overnatte i telt. Selvom det regnede det meste af tiden og selvom vi vågnede lørdag morgen til lyn og torden, blev det en super hyggelig overnatning - og de søde min-FDF'ere var bare super gode! Det tegner ganske godt for de kommende lejre, når de bliver tumlinge

.

Billeder af Kirsten Langemark

Halloween i den hyggelige uhyggelige have!

Den sidste onsdag i oktober 2020 åbnede K23 dørene - eller måske nærmere haven - for kredsens børn og unge til en aften i de syv dødssynders tegn, da Halloween blev fejret på ægte FDF-manér. For selvom det er Corona-tid, er der jo stadig mulighed for at skabe gode aktiviteter og oplevelser - i hvert fald hvis man er FDF'er!

Kredsens formand Torben og pilteleder Oliver havde gennem flere uger lagt deres hoveder i blød og taget deres kreative hjerner og hænder i brug for at skabe en helt unik oplevelser for kredsens medlemmer. Og med lidt hjælp fra de øvrige ledere, blev det til en hyggelig - og lidt uhyggelig aften i den kolde efterårs vind.

Om lørdagen var det så tid til at åbne haven for beboerne omkring Søndervangskvarteret ved Folehaven. Med Corona-afstand, sprit og en familie ad gangen, fik både børn og voksne en oplevelse, de nok sent glemmer. Samtidig fik de et lille indblik i hvad, FDF egentlig kan byde på af fantastiske oplevelser for store og små.

Billeder af Ulla Langemark Hansen

Fødselsdage

April

Mads – Loui – Marie – Mathilde – Preben – Sif – Johan – Lillie - Alberte

Maj

Flemming - Lene - Martha

Juni

Christian – Finn - Jeanne – Polly - Tine - Frey – Maja – Christian - Sara

STORT TILLYKKE TIL ALLE!

Nye medlemmer

Velkommen i FDF K23 Valby til:

Sara

Jubilæum

Tillykke med jubilæet i K23 Valby til:

5 år

Jonatan

30 år

Sandra

40 år

Claus – Ulla

55 år

Ulrik

65

Helge