Første gang på sommerlejr?
Her finder du svar på de mest typiske spørgsmål, som bliver stillet.
Hvis du ikke finder svaret, så tøv ikke med at kontakte sommerlejrudvalget (slu@k25.dk) eller lederne.

Hvordan ser en typisk dag ud:
7.15 : Vækning af ledere
7.30 : Vækning af børn
8.00 : Flaghejsning
8:15 : Morgenmad
9.15 : Morgenforkyndelse
10.00 : Aktivitetstart
12.00 : Frokost
13.00 : Siesta
14.30 : Aktiviteter
16.00 : Eftermiddagsforfriskning
17:00 : Ledermøde
18.00 : Renlighedstjek og aftensmad
19.50 : Flagnedtagning
20.00 : Lejrbål
21.15 : Sovetid for PuTuPi
22.00 : Lederquiz

Hvad er Biks?
Biks er lejrens egen lille slikbutik, hvor børnene hver dag får lov til at købe for 5 kr. (Beløbet indgår i deltagerbetalingen)

Hvem putter børnene?
Alle børn fordeles på værelser eller sovesale. Vi fordeler sovepladserne, så børnene er sammen med nogle af deres venner. Hvert værelse bliver tildelt 2 ledere/seniorer, kaldet puttere.

En putter har følgende pligter:
• at børn vækkes kl. 07.30
• at børn puttes med en godnathistorie
• at der er orden på værelserne og sovesalene
• at børnene er rene og får børstet tænder
• at børnene trives

Hvordan håndteres hjemve?
Det er naturligt at savne mor og far i løbet af en lejr. Det er typisk ved måltider, frí leg og ved nattetide at savnet bryder ud. Vi sørger for at børnene har nogle nære voksne, som holder øje med at de trives, og har det sjovt. Det er bl.a. putternes opgave, men børnene fordeles også på faste bordhold, hvor der er voksne, som til måltider snakker med børnene om hvordan de har det. Til hvert ledermøde bliver alle ledere orienteret, hvis et barn har hjemve, så vi alle kan bakke op om barnet. Vi oplever utroelig sjældent, at børn må tage hjem.

Må far og mor komme på besøg?
Vi ønsker som udgangspunkt ikke at få besøg på lejren, da vores erfaring viser at det giver for meget hjemve og uro, både hos barnet som får besøg, men også hos de andre børn som oplever deres venner får besøg.

Kan barnet kontaktes i løbet af lejren?
Ja, i form af elektronisk post som vi udprinter til børnene. Postkort og breve er også velkomne. Vær dog opmærksom på at de efterhånden skal sendes meget tidligt for at nå frem. Pakker med slik og andet guf, deles med hele lejren :) (Underbukser gør ikke)

Må mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr medbringes?
Svaret er nej for Puslinge, Tumlinge og Pilte. For Væbnere og Seniorvæbnere kan det være tilladt, men det varierer fra lejr til lejr.
Væbnere og Seniorvæbnere må dog kun bruge det uden for normalt program og afsides, medmindre det er en del af en aktivitet.

Kan vi følge med i lejren hjemmefra?
Ja! Som regel er vi ret gode til at ligge billeder og historier op fra de enkelte dage. Oftest bruger vi Facebook og Instagram til dette.
Facebook side: K25 Facebook side
Instagram Hashtag: #fdfk25