Afsted på lejr

På lejr er her hvor de store oplevelser sker og kan lave virkelig sjove ting. Vi er sammen længe og lærer hinanden godt at kende, og det er lejre og ture, man husker resten af livet.
Vi ser meget gerne, at man er med fra start til slut når man tilmelder sig en tur. Det giver os de bedste forudsætninger for at planlægge den bedst mulige tur for alle. Er det dog ikke muligt at deltage på hele turen, men kun dele af den, så tal med kredslederen om det.

Det koster 250 kr. at deltage på en weekend lejr i kredsens egen hytte og lidt mere ved større arrangementer. Du kan betale med gængse betalingskort på tilmeldingssiden. Det er ikke muligt at betale med kontant.

Transport

Vi benytter typisk offentlig transport når vi skal på lejr, men dette indebærer dermed ofte, at vi skal gå et stykke vej. Det er derfor vigtig, at du/I pakker i en rygsæk, hvor du/barnet selv kan bære sine ting. Såfremt forældre ønsker at køre i bil kan der arrangeres forældrekørsel frem og tilbage til lejren, hvilket angives i tilmeldingsprocessen.

FDF skjorten

Når vi er til møde i kredsen, på tur eller på lejr, så er man iført sin FDF-skjorte. Vi foretrækker ar skjorten er synlig, da det gør det nemmere for lederne at holde øje med alle. Skulle det ske, at vejret ikke er med os, så har man naturligvis en jakke/regnjakke udover skjorten.

Egen dolk/kniv med på tur

Du må gerne have dolk eller kniv med på lejr, til møde eller på tur, når du er bekendt med den korrekte håndtering af dolke/knive. Hvis du bærer din kniv/dolk synligt f.eks. i hængene i bæltet, så skal du være iført synlig FDF skjorte (jvf. undtagelse i våbenloven for spejder). Hvis du har kniv/dolk med på lejr skal din leder orienteres om, at du har den med.

Mobiltelefon og elektronisk grej

Udgangspunktet er at vi er på lejr med hinanden og har fokus på fællesskab og aktiviteter. Så med mindre andet er angivet på tilmelding til lejren, så skal mobiler og elektronisk udstyr blive hjemme. Forældre kan kontakte lederne såfremt der opstår et akut behov for kontakt eller omvendt.

Hjemve

Mange børn har indimellem svært ved at være væk hjemmefra og sove ude uden mor og far. Inden dit barn skal afsted på tur med FDF bedes du derfor overveje følgende erfaringer:
– Det er ALTID dig som forælder, der beslutter om dit barn er klar til at tage med på lejr.
– Det kan være en god idé både for børn og forældre at tage en snak med en leder, som barnet føler sig tryg ved. Det er normalt at få hjemve og savne, og det kan derfor være fordelagtigt at italesætte det inden det bliver aktuelt.
– Prøv at støtte barnet i, at det er okay at have hjemve og længes hjem. Det er ikke nemt for hverken barn eller forælder.
– Prøv at overvej jeres ordbrug skulle I tale med jeres barn, når barnet har hjemve. Brug sætninger som ”Jeg glæder mig også til at se dig” i stedet for ”Jeg savner også dig”.
– Aftal ikke med dit barn, at barnet bliver hentet så snart der ringes hjem. Mange børn bruger unødigt tid på at overveje hvornår de er kede nok til at blive hentet.
– Skulle det blive nødvendigt kontakter lederne dig naturligvis.

Slik, sodavand og kage

Når vi er afsted på lejr, ønsker vi som udgangspunkt ikke, at der indtages større mængder slik og sodavand mm. Lederne vil i forbindelse med indkøb til lejre, sørge for, at der er lidt lækkert i fornuftige mængder. Vi henstiller derfor til at ungerne ikke selv medbringer slik eller sodavand på vores ture. Hvis det medbringes kan det blive konfiskeret af en leder og delt ud til alle eller man får det udleveret ved hjemkomst.
Skulle der være en forældre, som havde lyst til at bage en kage til turen kan man kontakte lejrens kontakt leder, vedkommende står på tilmeldingen.

Vådliggere

Mange børn har udfordringer med at holde sig eller nå på toilettet, især om natten. Det behøver dog ikke at udelukke barnet fra at tage med på lejrtur. Snak med en leder inden turen, så lederne er opmærksomme på det, og kan tage hånd om udfordringen. Pak evt. et vådligger lagen eller to til barnet, eller ekstra sovepose.

Medicin

Skulle dit barn have behov for medicin under turen, har dit barn allergier eller er der andet lederne skal vide, så registrer det venligst i tilmeldingsprocessen.

Pakning

Det vigtigt at det er barnet selv der pakker sin rygsæk hjemmefra, så barnet har et overblik over hvad der er med og hvor det ligger i rygsækken. Det er en god ide at øve rigtig meget hjemme at pakke sin sovepose eller liggeunderlag sammen, hvis barnet ikke kan få soveposen eller liggeunderlaget ned i pakposen, så køb en større pakpose. Hvis barnet har oppusteligt liggeunderlag med, så skal de selv kunne puste det op og tage luften ud igen, samt pakke det sammen. (Det en meget stor hjælp at barnet er selvhjulpen i forhold til pakning, så vi kan bruge tiden på alt det fede sammen istedet)

Pakkeliste

Sko (gå/vandre -sko)
FDF skjorte
Sovepose
Lagen
Bukser
T-shirt
Undertøj
Strømper
Varmttøj
Regntøj + Gummistøvler
Lommelygte
Tandbørste + tandpasta
Rygsæk
Drikkedunk/flaske
Evt. Kniv/dolk
Evt. Personlig medicin/hygiejne (husk at give leder besked)
Evt. Nattøj + sovedyr

SOMMER:
Solcreme + mygspray
Badetøj + håndklæde

VINTER:
Ekstra varmt overtøj
Vanter + Halsedisse

INDENDØRS:
Indesko

UDENDØRS:
Liggeunderlag
Kniv + Gaffel + Ske
Tallerken (plast)
Krus/mug (plast)
Viskestykke

Tilmelding og betaling til kurser

Du tilmeldinger dig til kurser ved på forbundets eller landsforbundets hjemmesider. I FDF K5 ønsker vi at uddanne samt give brugbare kompetencer til vores ledere og seniorer og det er derfor gratis at deltage på kurser. Eneste egenbetaling er transport. Når du tilmelder dig skal du bruge dit FDF medlems nummer, dette kan du få oplyst ved at kontakte kredslederen eller kassereren.