Hvad er FDF?

FDF er en fritidsaktivitet for børn og unge med leg, fællesskab og sjove oplevelser. Vi bygger huler og forhindringsbaner, løser gåder og mysterier, går på opdagelse i naturen, rister skumfiduser over bål, tager på ture og lejre, klæder os ud, lytter til historier og dyster mod og med hinanden i fantasifulde discipliner.

I FDF tror vi på, at hvert enkelt menneske er skabt med værdi i sig selv, men først i mødet med andre bliver vi hele mennesker. Gode relationer giver modstandskraft og lærer børn og unge at tage ansvar for andre og værdsætte det forpligtende fællesskab.

FDF er en landsdækkende folkekirkelig børne- og ungdomsorganisation.

Hvad laver man til møderne

Til FDF møderne og på lejrer laver vi mange forskellige ting, vi arbejder med fantasi, musik, friluftsliv, natur, løb, opgaver, udfordringer og leg. Så aktiviteterne veksle alt fra at lære at snitte med dolk til vandkamp eller piratjagt. Se evt. mere i de enkeltes hold kalendere.

Hvor gammel skal man være?

I FDF K5 følgende hold fordelt efter alder:
- Tumline 7-8 år
- Pilte 8-10 år.
- Væbner 10-13 år

Læs mere om hvad man laver på de forskellige hold under de enkelte hold.

Er der ledige pladser?

Der kan være venteliste på nogen hold, kontakt kredsleder Peter Skov Romdal peter.skov2002@gmail.com eller ringe og høre mere på 28 45 39 80

Hvordan bliver man medlem?

Man kan altid kigge forbi, til et af vores ugentlige møder i kirken og se hvad vi laver eller tage en snak med en af lederne. Man kan også ringe til kredsleder Peter Skov Romdal 28 45 39 80

Hvad skal man bruge af udstyr?

Når man starter i FDF, skal man som oftest bruge noget udstyr, men ikke meget. Til de ugentlige møder og til ture/lejre skal man bruge en forbundskjorte. Til lejrture skal man derudover også bruge en rygsæk, en sovepose og en lygte.
Snak gerne med en af lederne omkring hvor det er billigst at købe udstyr, for de kan alle de gode tricks.

Skjorter kan købes her: link

Brugte skjorter kan købes på Facebook gruppen: "FDF genbrugs guld" link

Vi anbefaler at I køber én der er lidt større end nødvendig, så kan barnet have en tyk trøje på indenunder og så der er plads til at vokse.

I kan læse mere vejledningen af placering af mærker og kredsbetegnelse her: link

Hvor holdes møderne?

Vores ugentlige møde, holdes i Taksigelseskirkens krypt, lige ved Vibenshus Runddel på Jagtvej 165. Man bruger indgangen, der støder ud til Jagtvej. Derudover bruger vi lokalområdet og fælledparken meget og nogle gange tager vi også på udflugt eller besøger andre kredse i københavnsområdet.

Hvad koster det?

Der betales kontingent på 450 kr. pr halve år, som opkræves for forårs-sæsonen og efterårs-sæsonen. Der er søskende rabat, hvor der kun betales 350 kr. for hvert barn man har i kredsen (altså rabat 100,- per barn). Hvis man er økonomisk trængt kan man søge om yderligere kontingentnedsættelse og ansøgningen vil skulle behandles af kredsens bestyrelse.

Herudover betales der for deltagelse på weekend, lejr og arrangementer. En weekend i kredsens egen hytte koster typisk 250 kr.

Medlemsskab

Medlemskab af FDF K5 koster 450 kr. halvårligt og opkræves efter indmeldelse via vores medlemssystem.

Man kan indmelde sig her ved at trykke på nedenstående link

INDMELD

Forbundskjorte

I FDF har vi vores forbundsskjorte på, når vi mødes. Når du er blevet medlem kan du købe en i vores butik der hedder 55nord. Her kan du også købe udstyr til lejr, f.eks sovepose, dolk, rygsæk osv.

Gå til vores butik

Forældrekontakt

Vi ønsker at have en god kontakt til forældrene om jeres børns trivsel og om der er noget vi kan gøre bedre, så tag endelig en snak med lederne efter et møde.

Kontakt lederne her

Mærkevejledning

I tvivl om hvordan du sætter mærker på forbundsskjorten?

Se vejledning her