1. Barnet skal være med og selv kunne bære sin taske

Så vidt det er muligt, så pak tasken sammen med dit barn. Så ved I begge hvad der er med på turen og hvad der skal med hjem igen. Og check om barnet selv kan bære det så det ikke bliver for tungt.

2. Skriv navn i alt

Skriv navn i alt der er med på lejren. Det er en dejlig stor hjælp under lejre og glemte sager finder meget nemmere hjem til deres ejere.

3. Det rigtige udstyr

Det er vigtigt at dit barn har det rigtige udstyr med. I deltagerbrevet er der en liste over ting der er gode at have med. Så som en god rygsæk.

4. Forbundsskjorte

Præcis som til møderne har vi selvfølgelig vores FDF skjorter på. På lejr kan det ofte være behjælpeligt med en kuglepind og lidt papir. Med skjortens praktiske lommer er der plads til både March og Lejr og alt man finder i skovbunden

5. Skiftetøj

Strømper, underbukser, t-shirt, bluse og bukser. Det er vigtigt at man minimum har 2 sæt tøj med, så man kan skifte fra inderst til yderst, hvis man f.eks. falder i vandet. Samtidig er det ikke nødvendigt at have et komplet sæt tøj til hver dag. Man når hverken i bad eller skifter tøj hver dag. Vi anbefaler også, ta tage et par poser med til sit snavsetøj.

6. Regntøj

Regnjakke og regnbukser skal ALTID med. Uanset hvor god vejr-udsigten er. Vores erfaring siger at man sagtens kan gennemføre en lejr i regnvejr, bare regntøjet er vandtæt. Hvis barnet ikke har ordenligt regntøj med, kan det være altødelæggende for lejroplevelsen.

7. Fodtøj

Det er vigtigt at have ordentligt fodtøj med. Oftest skal vi på tur, og det indebærer at vi skal gå et stykke vej. Derfor er det vigtigt at barnet har fodtøj med til at gå i. Ligeledes er det også vigtigt at have vandtæt fodtøj med, så som gummistøvler. Da Tranehuset ikke har gulvvarme, er et par hjemmesko ofte guld værd.

8. Det varme vejr

Når solen skinner og det er varmt, er det dejligt at hoppe i badetøjet og lege vandkamp eller tage en dukkert. Shorts er altid lækkert i varmt vejr, ligesom sandaler eller klipklappere. Midt på dagen er det en god idé med en kasket eller en bøllehat til hovedet. Husk også at pakke solcreme og evt. myggespray i toilettasken.

9. Det kolde vejr

Om vinteren kan det være rigtig koldt, men med et sæt langt uldent undertøj, et par fingervanter og en hue kan man klare det meste. Skulle det blive ekstra koldt er nogle varme sokker, et halstørklæde eller en halsedisse dagens redning. Heller have flere lag, som man kan tage af undervejs hvis man skulle få det varmt.

10. Toilettasken

Tandbørste, tandpasta og en lille klud er altid dejligt at have med på lejr. Skal man afsted i mange dage, vil det også være godt med et håndklæde og lidt shampoo.

11. Sovegrej

Hvis barnet skal sove i telt, skal soveposen have en komfort-temperatur der er lavere end den gennemsnitlige natlige temperatur. En lagenpose eller et fleecetæppe er den billige vej til en varmere sovepose. Sover man udendørs skal man huske liggeunderlag, sover man indendørs skal der medbringes et lagen. Nogle kan godt lide at have deres bamse med, andre foretrækker en hovedpude. Når det kommer til nattøj, bruger nogle en pyjamas, mens andre sover i en t-shirt.

12. Teltlejr

En dolk er altid god at have lige ved hånden når vi bygger lejr eller laver mad. Man kan sammensætte sit spisegrej på forskellige måder, en mug kan eksempel bruges til mange ting. Men en form for kniv, gaffel, ske, kop og tallerken bør altid være med sammen med et viskestykke.

13. Mobiltelefoner

Børnene må som hovedregel ikke medbringe mobiltelefoner på lejr.

Fra Væbnere og opefter er der lidt løsere “tøjler”. Hvis indbydelsen angiver at man skal have mobilen med er det fordi den skal bruges som et værktøj til at kontakte børnene og i forbindelse med aktiviteter. Dog medbringes telefonerne på eget ansvar, her kan man eventuelt købe et vandtæt telefon hylster.

Hvis en mobil skulle været kommet med i tasken og jeres barn ringer hjem så henstil til os leder. Vi finder ud af det med barnet – oftest kan det klares med en god snak og lidt ekstra opmærksomhed fra en leder. Og ikke - så ringer vi selvfølgelig til jer.

14. Elektronisk udstyr

iPods, iPads, computere m.m. hører ikke til på en lejr. Det kan let gå i stykker og passer dårligt ind i vores aktiviteter. Lad det endelig blive hjemme.