Uddannelsesdag 16. marts 2016

Lørdag den 16. marts 2019 inviteres du til Uddannelsesdag på Dronninglund Efterskole.

Dagen begynder kl. 9 og kursus delen slutter kl. 17. Herefter er der mulighed for at deltage i et socialt arrangement.

Nærmere information i kurset følger her på siden, men du kan allerede nu finde indbydelsen til højre herfor. Tilmeldingen til dagen skal ske via Flextilmeld, som du finder til højre herfor.

Du kan herunder læse mere om de forskellige grupper, som du har mulighed for at tilmelde dig.

Børn og sorg

I FDF har vi gode relationer til mange børn. Derfor vil vi også opleve at være sammen med børn, når de har det allersværest. Børn kan opleve sorg i mange sammenhænge, for eksempel ved dødsfald eller sygdom i familien.
Ruth Østergaard Poulsen er hospitalspræst og en erfaren foredragsholder. Hun vil gennem oplæg og debat klæde FDF-lederne på til at håndtere den svære samtale med børn i sorg.

Tidsrum: 9.30-12.00

Instruktør: Ruth Østergaard Poulsen, hospitalspræst

Fotokursus - lær dit kamera at kende

Et minikursus i at forstå, hvordan dit kamera fungerer. Der vil blive lidt teori og praktiske opgaver.

Gruppen er for nybegyndere, som har købt sig et kamera og hurtigt vil tage gode billeder til kredsens Facebook og hjemmeside. Det meste vil komme til at foregå i manuelindstillinger.

Vi snakker lidt om Adobe Lightroom og redigering. Og til sidst snakker vi lidt om hvad man gøre i forhold til at fotografere børn og unge mennesker i FDF.

Medbring dit kamera + manual dertil og evt. en bærbar computer til at se billederne på, for vi skal naturligvis ud og øve os i løbet af dagen.

OBS: Max 10 deltagere

Tidsrum: 9.30-17.00

Instruktør: Lars Bertelsen, FDF Suldrup

Landslejr-laboratorium

Kan du huske suset fra dit første store lejrbål på landslejren, og har du siden tænkt over, hvorfor det gjorde så stort et indtryk? Eller kan du huske, at lederne fra nabokredsen hjalp med presenningen, da det regnede og gjorde jeres samarbejde/venskab endnu bedre? Måske har du aldrig deltaget i landslejren, men hørt utallige anekdoter, nok til at du flere gange har troet, at du har været med. Men det med temaet har du aldrig forstået?

Dette er et Landslejr-laboratorium. Bare rolig, der er lang tid til landslejren i 2021, og svedperlerne på overlæben behøver ikke pible frem endnu. Det nye landslejrudvalg har holdt de første møder, men vi er stadig meget tidligt i processen og kan derfor hverken fremlægge tema, nye sange eller madopskrifter. Derfor har vi brug for at blive klædt bedst mulig på til vores fremtidige arbejde af jer. Dette landslejr-laboratorium er for dig, som ønsker at bidrage med inputs, ideer og erfaringer til landslejren 2021. Tør du undlade at deltage?

Tidsrum: 9.30-12.00

Instruktør: Landslejrchef Anna Buur Vistesen

Hvor er FDF på vej hen?

Med vedtagelsen af FDFs ambition i 2014, og de første udviklingsmål, som siden er blevet udbygget med flere, og senest vedtagelsen af FDF Pædagogikken på Landsmøde 2018, er der sat retning for FDF. Men hvor ser du og HB at FDF er på vej hen, hvor er FDF om 10, 15 eller 20 år? Og hvad betyder det for arbejdet uden i de enkelte kredse, netværk og landsdele? Kom om mød Lene og Ejner fra HB der vil tage dig med ind i rummet omkring HBs strategiske arbejde. Du vil få indsigt i nogle af HBs tanker omkring den retning, der er sat for FDF. Modulet vil byde på plenum og gruppedrøftelser, men vi skal også op af stolene og med vores kroppe vise hvor vi står i forholde til de forskellige emner. Kom og vær med til at drøfte FDFs pædagogik, udviklingsmål, og i det hele taget hvad der rører sig i FDF og HB.

Tidsrum: 14.00-17.00

Instruktører: Lene Thanild Schøler, FDF Viborg 1 og HB Ejner Bank Andreasen, FDF Overlund og HB

God til Gud, inspiration til forkyndelse i børnehøjde

Mangler du inspiration, til hvordan du laver den kedelige andagt anderledes, så selv den mest energifyldte tumling eller den mest tvivlende senior vil sidde stille og lytte med? Eller mangler du inspiration og idéer til, hvordan du laver den ugentlige forkyndelse, eller lejrens andagter selvom du måske ikke er vant til det? Så er den gruppe lige noget for dig. Her vil du samme med FDFs trosudvalg opleve, hvordan man laver forkyndelse og andagter gennem inddragende metoder i børnehøjde. Du kommer hjem med konkrete andagter og inspiration, så forkyndelse bliver lidt mere jordnær.

Tidsrum: 14.00-17.00

Instruktører: FDFs trosudvalg

Ildsjæle inviterer - til mad på bål

Mangler du inspiration til lækker bålmad, så er det her, du får muligheden for at få styr på bålet og grejet m.m. I vil få inspiration til spændende gourmetmiddage over bål, og selvfølgelig skal der afprøves nogle opskrifter i løbet af dagen. Påklædning efter vejret da holdet er ude hele dagen, medbring så vidt muligt selv støbejernsgryder/pander m.m. - stativ hvis sådan et haves og selvfølgelig jeres spisegrej. En vigtig del af båltændingen er forberedelsen, så der er rigeligt med brænde i forskellige størrelser, så der hele tiden er rigeligt “føde” til ilden. Der vil også være en kort gennemgang af div. grej, hvad er det grundlæggende af gryder, pander m.m. man kan klare sig med.

OBS: Max 20 deltagere

Tidsrum: 9.30-17.00

Instruktør: Per Hedegaard

KUN FOR SENIORER - Syv Sindsyge Seniortimer

Har du nogensinde tænkt over, at FDFs ambition går hånd i hånd med høj fart. At pædagogik og højdeskræk har en sammenhæng, og at det hele kan kombineres med et Go-Pro kamera og vores værdier? Måske ikke… men fortvivl ikke, for det har vi! Det bliver vildt, sjovt, udfordrende og lærerigt og vigtigst, sammen med alle de andre seniorer fra din landsdel.

Tidsrum: 9.30-17.00

Instruktører: Lykke Bitch, FDF Nørre Uttrup Julie Buur, FDF Nørre Uttrup Nadia Skriver, FDF Aalborg 3