100 seniorer på helikoptertur                     

I efterårets solskinsvejr er omkring 100 unge samlet til efterårskursus på Seniorkursus Vork.

06. Oct 2015
Af: Simon Stagis

Seniorkurser er leg med alvor, for det er igennem leg og kreativitet der skabes nyt.

Foto: Jonas Holmriis

På seniorkurset er der liv og glade dage. Seniorerne oplever, hvordan fantasi og leg kan udfolde sig i utallige retninger. Nogle leger lastbilchauffører i en hel uge og tager på hike, hvor køre-hvile-tider skal overholdes. Andre skaber deres eget legeland, mens en tredje gruppe øver sig i at lave de skønneste menuer over åben ild.

Alle seniorerne fyldes med ny kreativ og finurlig inspiration til aktiviteter, og andagter. Alt sammen lige til at tage med hjem til kredsarbejdet.

Tid til at lade tankerne flyve

Mellem de mange intense aktiviteter er der god tid til at reflektere over, hvordan det hele kan benyttes hjemme til piltemødet eller på næste tumlingeweekend. En eftermiddag tog alle seniorerne en tur op i helikopteren, og kiggede på FDF-aktiviteter lidt fra oven. Der blev ikke brug for sikkerhedsbælter eller faldskærme – men derimod eftertænksomhed og tid til vigtige diskussioner.

”Der flyver sindssygt vigtige refleksioner gennem luften, når 5-6 seniorer sætter sig sammen med 2 instruktører eller medarbejdere på kurset, og de sammen deler deres tanker om FDF-arbejde, børnemøder og rollen som den gode leder” fortæller Lene Pfeiffer, kursusleder på Seniorkursus Vork.

”Det er, når man sætter sig op i helikopteren, og kigger på det hele lidt fra oven, at dette kursus virkelig giver mening. Når man sætter ord på, hvordan man selv ønsker at være en god leder hjemme i kredsen”.

I efterårsferien afholder FDF to Seniorkurser på henholdsvis Vork og Sletten. Efter en lille uge rejser de mere end 500 seniorer hjem igen, fyldte med energi og nye FDF indblik klar til at blive inddraget i arbejdet hjemme i kredsen. Seniorkurserne er en god mulighed for at lade den næste generation komme til, og ikke mindst få nye input hjem til det lokale FDF-arbejde.

Samtaler er med til at sætte gang i refleksioner over, hvad en god børneleder er.

Foto: Asbjørn Laurberg

Du kan også tage på kursus