12 nye legestandere inviterer til leg

På Legens Dag 7. september stod 12 nye legestandere klar. 

12. Sep 2019
Christina Gro Hansen

Foto: FDF Øster Hurup har sat en legestander op ved turistkontoret i byen.

Legens Dag blev i år markeret med indvielse af 12 nye legestandere fordelt over landet. Tilbage i foråret tilmeldte 12 kredse sig årets opsætning. Oftest finder man en passende placering sammen med kommunens Vej og park-afdelingen. 

Det er tredje gang, at der opsættes legestandere i anledningen af Legens Dag. Den lokale kreds sørger for at få en aftale i stand om opsætning og fylde nye legekort i standeren løbende. Samarbejdet løber for et år, men flere har ønsket at forlænge, og derfor står der lige nu 30 standere rundt om i landet i parker, madpakkeområder, på skoler og legepladser, på FDFs centre og på Himmelbjerget.

Enkelte kredse har oplevet, at standerne bliver udsat for hærværk, men generelt er der positive tilbagemeldinger. 

- Det har været en succes hos os! Den er placeret på vores naturgrund i udkanten byen, "Grunden" som dagligt bliver brugt af FDF, men også byens borgere, som krydser den for at komme en tur i skoven. Vi bruger legene på holdene, men har også fået god tilbagemelding om, at det er hyggeligt lige at tage en leg eller to, inden turen går videre ind i skoven eller på vej hjem fra skovtur. Skolebørn og børnehaver har også haft stor glæde af kortene. Så, en succes her hos os, beretter Kirsten Krøjgaard fra FDF Lind.

Også i Hals har de valgt at lade legestanderen stå. 

- Vi er meget glade for den og har gjort god brug af standeren i kredsen. Vi er også tit nede og fylde den med kort, hvilket vi tager som, at folk i byen også benytter den og får glæde af den. Jeg ved også, at skolen har benyttet den et par gange, siger Magnus Dahl fra FDF Hals.

Byer med nye standere

Der er i år sat legestandere op i: Pandrup, Aabybro, Suldrup, Glyngøre, Viborg Vest, Skive, Fjelstervang, Langå, Øster Hurup, Herning, Vejrumbro og Roskilde

Kredse der forlænger samarbejdet

FDF Snedsted, FDF Thisted 1, FDF Skjern, FDF Klovborg, FDF Lind, FDF Ilskov, FDF Gadstrup-Snoldelev, FDF Hals, FDF Hjortshøj, FDF Aarhus 2, FDF Ålbæk, FDF Kragelund, FDF Sejlcenter Viborg, FDF Nykøbing Sj.