1500 afsted til Væbnermesterskabet

Oplevelserne står i kø, når 1500 børn og unge fra hele landet i Kristi Himmelfartsferien deltager i Væbnermesterskabet.

 

30. May 2019
Mai Christensen

Højt humør allerede under ankomsten onsdag aften.

FOTO: Thomas Heie Nielsen.

I går aftes gik det endnu en gang løs, da 1500 FDFere fra hele landet mødtes i København for at være med i FDFs årlige konkurrence, Væbnermesterskabet. Her skal de mange børn og unge bruge Kristi Himmelfartsferien på at dyste mod hinanden i en række discipliner. Hele 45 forskellige poster fordelt over hele hovedstadsområdet bliver det til, og udfordringerne dækker over blandt andet leg, logik og hæsblæsende prøvelser i højden.

- Når vi leger, udfordrer og samarbejder på tværs til Væbnerskabet, viser det at børn og unge vil et stærkt fællesskab. Her oplever de 1500 deltagere, hvordan venskaber og relationer bliver stærkere gennem fælles indsatser - uanset om man er fra Thyborøn, Tarm eller Tårnby, siger FDFs generalsekretær, Rasmus Agergaard Pedersen.

Fuld fart på samarbejdet

Væbnermesterskabet er en dyst i leg og klassiske FDF-discipliner for børn og unge i alderen 11 til 18 år – og deres ledere. Konkurrencen strækker sig over hele fem måneder: Først med online opgaver, patruljerne løser hjemme i kredsen, og som siden kulminerer med finalen i Kristi Himmelfartsferien.

-Væbnermesterskabet er selvfølgelig en konkurrence, men det er samtidig meget mere: Det er gakkede påfund, ideer, man aldrig troede ville lykkedes, men som alligevel bliver til noget – og vigtigst af alt: En måde at blive klogere på sig selv, hinanden og verden, fortæller Rasmus Agergaard Pedersen.

1500 deltagere samlet til VM's første underholdning.

FOTO: Thomas Heie Nielsen