Finaletid: 1644 FDFere afsted til Væbnermesterskabet

45 poster på tre dage. 1644 FDFere fra hele Danmark er i disse dage samlet til finaledelen af Væbnermesterskabet.  

26. May 2017
Mai Christensen
Posterne foregår både på land, på vandet og i luften - eller hvertfald højt oppe. Her er en patrulje i fuld gang med en kanopost.

- I skal ikke lukke øjnene. I skal bare holde fast.

En ung kvinde i redningsvest holder fast i sin kanopadel, mens hun griner og smiler skævt til de to patruljemedlemmer, der sidder foran hende i kanoen. Om få sekunder vil kanoen kure ned ad rampen og ramme vandet.

De tre i kanoen er blot tre af de 1644 FDFere, der bruger Kristi Himmelfartsferien på at deltage i finaledelen af Væbnermesterskabet. Hele 45 poster på tre dage rundt i hele København bliver det til. 

- Det er helt vildt sjovt, men vi har jo travlt. Vi skal videre til de næste poster, fortæller 14-årige Martin fra FDF F 4, der sammen med sin gruppe netop er blevet færdig med en post 500 meter længere inde på land. 

Fuld fart over feltet

De 45 poster spænder vidt og foregår både til lands, til vands og i luften. Derfor er det heller ikke bare glade deltagere, der fylder i det københavnske bybillede disse dage. En stor gruppe af voksne FDFere er nemlig med som ”sjak” og sørger blandt andet for at bemande de mange poster.

- Der har virkelig været fart over feltet med mange patruljer, men alle er jo glade og humøret er højt, siger Laura Visbech Aarøe, der er sjak.

Finalen afsluttes søndag med gudstjeneste og præmieoverrækkelse. 

Drengene fra FDF F4 er netop blevet færdige med en post på toppen af en bygning i Københavns Nordhavn.