Jeg havde planer om at stoppe, men det er der lavet om på nu

87 unge FDFere fra hele landet er i denne uge på 7.-8. klassekursus på enten Limbjerggård eller Rysensteen. Med nye venner og andre måder at gøre tingene på, står de gode oplevelser i kø.

14. Feb 2019
Kasper Henriksen og Mai Christensen
Tirsdag var deltagerne på kurset i København på tur til Frederiksberg Slot. FOTO: Thomas Heie Nielsen

FDFere fra hele landet har i denne uge pakket rygsækken for at tage afsted på, hvad der for de fleste er det første, FDF-kursus. Med 87 deltagere fordelt på 7.-8. klassekurserne på Limbjerggård på Sletten og Rysensteen i København står store oplevelser og nye venskaber i kø for at blive skabt. Én af dem, der har valgt at bruge vinterferien på fem dages FDF, er 15-årige Mathias Falck fra FDF Tyrsted-Uth.

- Jeg er virkelig blevet positivt overrasket. Jeg havde egentlig planer om at stoppe, før jeg tog afsted, men det er der blevet lavet om på nu. På kurset har jeg mødt en masse nye mennesker, fællesskab og set anderledes måder, man kan gøre tingene på. Det er så fedt, siger FDFeren, der deltager i kurset på Rysensteen.

Samme gode, positive oplevelse har 14-årige Jan Seiling Olsen fra FDF Karslunde, der har taget turen fra Sjælland til Limbjerggård.

- Det er lidt anderledes, fordi jeg er fra København, og de fleste andre er jyder. Men jeg vil anbelfale alle at tage på kursus. Alle de FDF-kurser, jeg har været på, har været rigtig hyggelige, og det er rigtig godt at tage ud af kredsen og møde andre. På kurset her har jeg lært en masse om, hvordan FDF er ledet og hvilke muligheder unge har i FDF, fortæller han.

Noget for alle

7.-8. klassekursus er det første kursus i FDFs lederuddannelse. Foruden en række værktøjer til at blive lederassistent i kredsen, byder kurset også på en stejl læringskurve, når det kommer til FDFs værdier. Derfor har begge kurser blandt andet afholdt et mini-landsmøde, hvor deltagerne har haft mulighed for at debattere og blive klogere på FDFs demokratiske proces.

-Det er meget anderledes, end jeg havde troet og regnet med, for at være på kursus er slet ikke ligesom at være på overnatning derhjemme i kredsen. Her lærer man nye mennesker at kende og bliver klogere på FDFs værdier. For eksempel har vi holdt vores eget landsmøde, hvor jeg slet ikke havde regnet med, at vores meninger var vigtige, fortæller 13-årige Marie-Elisabeth Christensen fra FDF Eskilstrup.

Næste 7.-8. klassekursus finder sted i efterårsferien.

Fuld fart over feltet på Limbjerggård med en alternativ form for ringridning, der kræver godt samarbejde. 

FOTO: Kasper Henriksen