En ny præst til FDF

Landslejrchefen indvies som FDF-præst.

17. Aug 2015
Af: Christina Gro Hansen
Morten Krogsgaard

Morten Krogsgaard Holmriis ordineres som præst den 23/8 i Københavns Domkirke.

Foto: Jonas Holmriis

Chefen for den kommende landslejr, Morten Krogsgaard Holmriis, kan snart skrive endnu en titel på sit visitkort. 23. august bliver han ordineret ved Københavns Domkirke, og skal derefter virke som præst i FDF og Blågårdens Sogn, hvor Brorsons Kirke ligger.

– Jeg er glad og stolt over at skulle være præst i FDF. Det var mødet med unge og voksne i FDF, der havde noget på hjerte og som turde tale om det med Gud og os, som i sin tid vakte min interesse for teologien og kirken. Senere blev jeg som leder klar over, at jeg havde lyst til at give den samme fortælling videre til andre. Derfor er jeg glad for at mit virke som præst også tager sit udspring i FDF, siger Morten Krogsgaard Holmriis.

Med den kommende ordination, skriver Morten Krogsgaard Holmriis sig ind i en lang række af FDFere, der er blevet præster, mens de har været ansatte i FDF. En tradition, der går helt tilbage til Erik Christensen og Axel Bang.

– Det er glædeligt, at FDF som en naturlig del af folkekirken fortsat kan få glæde af at have ordineret en præst. Tusindvis af børn og unge møder folkekirken i FDF, og har nu også mulighed for at møde FDFs egen præst på lejre og kurser, siger generalsekretær Morten Skrubbeltrang, og fortsætter

Det betyder noget for både frivillige og ansatte, at vi har en præst med omkring bordet til at være med til at udfolde formålet og ambitionen, og med Morten Krogsgaard har vi fået en præst, der både er stærk faglig og har et godt øje for FDFs og folkekirkens udvikling.

Morten Krogsgaard er, ved siden af tjansen som landslejrchef, FDFer og leder i FDF Utterslev i København NV. Sine FDF-barnesko trådte han i FDF Dronninglund. Efter gymnasietiden var Morten Krogsgaard Holmriis ansat som Giv-Et-År-Medarbejder på Rysensteen. I årene efter har han været aktiv mange steder i landsforbundet; som instruktør på Seniorkursus Vork, medlem af FDF LEDERENs redaktion, Identitetsudvalget og Forbundsrådet, samt repræsentant for DUF’s styrelse

Ordinationen er åben og foregår 23. august 2015 kl. 17.00 i Københavns Domkirke.